قهوه دمى ” اسپرسو در مقابل قهوه دمی ” | مرجع تخصصى
قهوه دمی
قهوه دمی و قهوه اسپرسو دو روش کاملاً متفاوت در تهیه قهوه هستند. که طعم قهوه را بسیار تحت تأثیر قرار می دهند. تصویر زیر تفاوت های اساسی این دو را نشان می دهد. سپس بررسی خواهیم کرد که چه چیزی در نوع خود بی نظیر و خوشمزه است.
قبل از قهوه دمی بريم ببينيم اسپرسو چيه
فقط یک راه برای ساخت اسپرسوی واقعی وجود دارد و آن استفاده از یک ماشین تخصصی است.
بنابراین به طور کلی در کافه ها از آن لذت می برند.
دستگاه های اسپرسو یک دوز غلیظ قهوه غنی شده با طعمی بی پروا و جسورانه ارائه می دهند.
به دلیل عطر و طعم شدید ، اکثر مردم اسپرسو را با آب (آمریکانو) ، یا شیر (مانند لاته معروف) مخلوط می کنند.
تمام قهوه ها باید قبل از نوشیدن دم شوند و اسپرسو نیز از این قاعده مستثنی نیست.
اسپرسو با فشار دادن آب گرم از طریق قهوه ریز آسیاب شده تحت فشار بسیار زیاد دم می شود.
این منجر به دوز بسیار غلیظ قهوه با شیرینی کاراملی و یک کرم مشخص (لایه کف) در بالای آن می شود.
اگرچه ساده به نظر می رسد. اما گرفتن یک ضربه خوب مهارت و تمرین زیادی را میطلبد. در ادامه با انواع قهوه دمی همراه ما باشيد.
برای سفارش انواع قهوه های با كيفيت و مرغوب بازار به فروشگاه آنلاين espresso maker مراجعه كنيد.
قهوه باید خوب آسیاب شود تا اسپرسو به درستی تهیه شود. این به دلیل مدت کوتاهی است که قهوه آسیاب شده با آب تماس می گیرد. به عنوان یک قاعده کلی در دنیای قهوه ، هرچه زمان تماس (دم) کوتاه تر باشد ، قهوه شما هموارتر خواهد بود.
حقیقت در مورد قهوه
اسپرسو نوعی دانه قهوه نیست. در واقع می توان از هر نوع قهوه ای برای تهیه اسپرسو استفاده کرد.
در حالی که بو دادن اسپرسو مخصوص قهوه وجود دارد.
اصطلاح “اسپرسو” به دوز بسیار غلیظ قهوه ای که با دستگاه اسپرسو درست می شود اشاره دارد. (قهوه دمی)
قهوه پرنعمت (قهوه دمی)
برخلاف تهیه اسپرسو ، روش های مختلفی برای دم کشیدن قهوه در فروشگاه ها و خانه وجود دارد.
به جای طعم قوی اسپرسو ، فن آوری مناسب قهوه دمی به شما امکان می دهد طعم های بیشتری را از قهوه استخراج کنید.
اما مانند اسپرسو ، استفاده بیشتر از دانه های قهوه به آموزش نیاز دارد. در ادامه با قهوه دمی همراه ما باشيد.
هنگامی که اسپرسو برای فشار دادن آب گرم از طریق قهوه ریز آسیاب شده از فشار استفاده می کند.
قهوه دمی شامل ریختن آب داغ روی قهوه تازه (روش ریختن) ، یا افزودن قهوه تازه به آب گرم است (که به روش غوطه وری دم می کند).
در هر صورت ، آب گرم مقدار زیادی از قهوه را حل می کند. سپس از طریق یک کاغذ ، پارچه یا فیلتر فلزی وارد یک فنجان یا کوزه می شود که برای لذت بردن آماده است.
قهوه دمی بسته به روشی که قهوه را دم می کنید. یک آسیاب مناسب برای به دست آوردن بهترین طعم از دانه های شما ضروری است.
با روش ریخته گری مانند Chemex ، با ریز کاری بهتر است. در حالی که با استفاده از یک روش غوطه وری مانند دستگاه فرنچ پرس ، شما باید از آسیاب درشت تری استفاده کنید.
قهوه دمی با فرنچ پرس
روش دم کردن قهوه با فرنچ پرس یکی از سادهترین و کاربردیترین روشها برای اجراست.
این روش به شما این امکان را می دهد که تمام مایع را با روغن ها و عطرهایی که دانه های قهوه دارند آغشته کنید. در زیر نحوه درست کردن قهوه دمی با فرنچ پرس را با چند مرحله بسیار ساده خواهید دید.
آب و آسیاب کردن
برای به دست آوردن نوشیدنی با کیفیت بالاتر، در صورتی که آب مورد استفاده 100% قابل شرب نباشد، توصیه می شود از آب معدنی استفاده شود.
دمای آب باید بین 89 درجه سانتیگراد یا حداکثر 93 درجه سانتیگراد باشد. برای این کار می توانید به دماسنج اعتماد کنید. در مورد آسیاب کردن، توصیه می شود از دانه های تازه، حدود 30 گرم یا حداکثر 2 قاشق غذاخوری قهوه آسیاب شده استفاده کنید.
تزریق و تلاطم
ابتدا باید مقدار آب مورد نیاز برای اشباع تفاله های قهوه را اضافه کنید. پس از حدود 30 ثانیه یا 1 دقیقه صبر کردن، به آرامی آب را ادامه دهید تا مطمئن شوید که نسبت آب به قهوه درست است. در صورت تمایل، می توانید فشار را به بالا و پایین به پیستون وارد کنید.
زمان تماس و سرویس فنجان
مهم است که بین 4 تا 6 دقیقه بدون دستکاری دستگاه صبر کنید، همه چیز با توجه به شدت مورد نظر شما متفاوت است. سپس پیستون را با دقت فشار دهید تا از بالا آمدن و خراب شدن قهوه داغ جلوگیری کنید.
در نهایت، پس از پایین آمدن کامل پیستون، قهوه فوراً در فنجان ها یا داخل یک کاراف عایق حرارتی ریخته می شود. همچنین معمول است که مقداری قهوه را بچشید تا مطمئن شوید قهوه به طور کامل استخراج نشده است، در غیر این صورت می توان با بالا و پایین بردن پیستون برای سرو کردن، کمی آشفتگی ایجاد کرد.
کدام یک از قهوه دمی یا معمولی کافئین بیشتری دارد؟
قبل از شروع بحث در مورد اینکه قهوه های دمی یا قهوه معمولی کافئین بیشتری دارد، مهم است که به خاطر داشته باشید که محتوای کافئین قهوه فرار است. در حالی که نوشیدنی هایی مانند نوشیدنی های انرژی زا می توانند با اطمینان بیان کنند که چه مقدار کافئین دارند، نوشیدنی های قهوه اغلب می توانند بسیار متفاوت باشند. به عنوان مثال، یک فنجان قهوه عربی 16 اونسی می تواند بین 84 میلی گرم کافئین تا 580 میلی گرم داشته باشد.
با وجود این، اکثر قهوه های دمی سرد دارای محتوای کافئین بسیار کمتری نسبت به قهوه معمولی هستند. این به این دلیل است که کافئین محلول در آب است و هر چه آبی که برای دم کردن یک فنجان قهوه استفاده می شود گرمتر باشد، کافئین بیشتری استخراج می شود.
این بدان معناست که وقتی از آب داغ برای دم کردن یک فنجان قهوه استفاده می کنید، کافئین بیشتری از دانه ها و داخل فنجان خود دریافت می کنید. این نشان می دهد که قهوه داغ حاوی مقدار بیشتری کافئین نسبت به دم کرده سرد است که با آب سرد تهیه می شود.
با این حال، قهوه دمی همیشه مقدار کمتری کافئین نسبت به قهوه معمولی ندارد. این به این دلیل است که معمولاً دم نوش سرد با تعداد بیشتری دانه قهوه تهیه می شود. در واقع، دمکردن سرد معمولاً 2 تا 2.5 برابر بیشتر از قهوه معمولی به دانههای قهوه نیاز دارد. با این حال، قهوه سرد به عنوان کنسانتره تهیه می شود.
این نوع قهوه باید قبل از مصرف با شیر یا آب رقیق شود. این مقدار کافئین موجود در نوشیدنی را کاهش می دهد، به این معنی که معمولا کمتر از قهوه معمولی است.
بیش از 80 درصد از جمعیت بریتانیا تصمیم می گیرند روز خود را با یک فنجان قهوه شروع کنند. دلایل متعددی برای این امر وجود دارد. نه تنها روح را گرم می کند و به شروع روز ما کمک می کند، بلکه به ما کمک می کند تا خوشحال شویم و انرژی لازم را به ما می دهد.
با این حال، همه قهوهها برابر نیستند. برخی از انواع قهوه حاوی سطوح بسیار بالاتری از کافئین نسبت به سایرین هستند و برخی فواید سلامتی بیشتری دارند. بنابراین تصمیم گیری برای دوستداران قهوه بسیار دشوار است که روز خود را با کدام نوع قهوه شروع کنند.
در حالی که بسیاری از دوستداران قهوه ترجیح می دهند روز خود را با یک فنجان قهوه معمولی شروع کنند، برخی دیگر ترجیح می دهند از نوشیدنی سرد لذت ببرند. اما کدام یک از این نوع قهوه بهترین است؟ هم قهوه دمی سرد و هم قهوه معمولی نوشیدنیهای لذتبخشی هستند، بنابراین اغلب تصمیم میگیرید که کدام نوع قهوه را در صبح بنوشید.
اگرچه سرد دم قهوه کمتر اسیدی است، اما بسیاری از مردم از طعم قهوه داغ نیز لذت می برند. با این حال، طعم و مزه تنها چیزی نیست که باید در انتخاب نوع قهوه برای نوشیدن در نظر بگیرید. همچنین باید به محتوای کافئین این دو گزینه فکر کنید زیرا نوشیدن بیش از حد کافئین می تواند برای سلامتی شما مضر باشد.
3 نکته مهم برای قهوه دمی
1) دانه قهوه
دانه های قهوه را باید با توجه به دستگاهی که استفاده می کنید انتخاب کنید.
اگر دانه قهوه درشت آسیاب شود، قهوه دم کرده و اگر خیلی ریز آسیاب شود، قهوه قوی خواهید داشت.
قهوه ای که استفاده می کنید برای قهوه فیلتر نیز بسیار مهم است.
اگر از قهوه های اندونزیایی یا هندی استفاده می کنید، ممکن است با طعم ناخوشایندی مواجه شوید.
توصیه می کنیم از قهوه هایی با اسیدیته بالا استفاده کنید. می توانید قهوه هایی مانند Huehuetenango، Yirgacheffee، Kenya و Sidamo را انتخاب کنید.
2) اندازه گیری قهوه
ابعاد دم کردن قهوه دمی یکی از مهم ترین نکات برای یک قهوه خوشمزه است.
برای چشیدن طعم قهوه دمی واقعی، باید به طور متوسط 6 تا 8 گرم قهوه در یک فنجان قهوه بریزید.
با قاشق اندازه گیری می توانید پیمانه قهوه خود را به راحتی تنظیم کنید.
اگر قاشق اندازه گیری ندارید، کافی است 4 قاشق غذاخوری قهوه را در 180 میلی لیتر آب داغ بریزید.
3) آب
آب در قهوه دمی بسیار مهم است. زیرا تقریبا تمام قهوه شما از آب تشکیل شده است.
اگر آب شما سفت یا بی کیفیت باشد، طعم قهوه شما را خراب می کند.
علاوه بر این، سختی آب هرگز نباید 0 (صفر) باشد. این باعث می شود فکر کنید چیزی در طعم قهوه شما کم است.