فهرست مطالب
گياه قهوه
دانه های قهوه به یک گیاه جوان جذاب با برگ های سبز براق و عادات رشد فشرده تبدیل می شوند. گياه قهوه چیست؟ گیاه قهوه (Coffee arabica) بومی اتیوپی در بهار با شکوفه های ریز سفید شکوفا می شود و سپس میوه های نیم اینچی می دهد که به تدریج غلافهای تیره را از غلافهای سبز به سیاه تبدیل می کنند. در این مقاله به بررسی گیاه قهوه و مناطق کشت دانه قهوه می پردازیم.
میوه گياه قهوه چیست؟
هر یک از این میوه ها حاوی دو دانه است که در نهایت به دانه های قهوه ای تبدیل می شود که برای دم کشیدن قهوه استفاده می کنید.حال در این مقاله متوجه میشویم گیاه قهوه چیست؟ و گیاه قهوه چگونه کشت میشود؟ برای ثبت سفارش آنلاین قهوه می توانید خرید قهوه آنلاین را با سایت اسپرسو میکر تجربه کنید.
گياه قهوه چیست؟ گياه قهوه در زیستگاه بومی خود به درختانی با اندازه متوسط رشد می کنند. اما تولیدکنندگان به طور منظم هرس گیاهان را انجام می دهند تا اندازه آنها قابل کنترل باشد، به ویژه هنگامی که گياه قهوه در محیط داخلی رشد می کنند.
بهترین زمان برای شروع کاشت گیاه قهوه اوایل بهار است. (توجه داشته باشید که گیاه دانه های قهوه را نمی توانید از دانه های مغازه خریداری کنید ؛ این گیاهان فرآوری و برشته شده اند و جوانه نخواهند زد.) اگرچه گیاهان قهوه پرورش دهنده فعال هستند ، اما معمولاً چند سال طول می کشد تا گیاه شما گل و میوه های بعدی تولید کند.متوجه شدیم گياه قهوه چیست . حال می پردازیم به معرفی مشخصات آن….
مشخصات گياه قهوه
نام گیاه شناسی Coffea arabica است.
نام عمومی ميوه قهوه ، كاسكارا است نوع گیاه همیشه سبز و همیشه سبز. اندازه رسیده 6 تا 15 فوت عرض. قرار گرفتن در معرض آفتاب ، نور غیر مستقیم روشن.
نوع خاک آن غنی و مرطوب است. PH خاک اسیدی تا خنثی است. بهار بلوم تایم. رنگ گل سفید است. مناطق مقاومتی 9-11. منطقه بومی اتیوپی ، آفریقای استوایی است.
چگونه گياه قهوه را پرورش دهیم
بهترین محیط برای پرورش گیاهان قهوه تقلید از شرایط طبیعی آنها است که در دامنه کوههای گرمسیری در ارتفاع میانی وجود دارد: آب زیادی با زهکشی خوب ، رطوبت بالا ، دمای نسبتاً کم و خاک غنی و کمی اسیدی.
اگر شرایط مشابه زیستگاه طبیعی آنها باشد می توانید گیاهان قهوه را در فضای باز پرورش دهید. بهتر است گیاهان قهوه را در داخل منزل نزدیک پنجره قرار دهید اما در معرض تابش مستقیم آفتاب نباشید.
اطمینان حاصل کنید که گیاه را از پیش نویس ها ، مانند موارد تهویه مطبوع ، دور نگه دارید. حداقل هفته ای برای آبیاری آماده باشید تا خاک مرطوب بماند.
نحوه پرورش و مراقبت از گياه قهوه خود
سبک
گياه قهوه نور کامل خورشید را در عرض های جغرافیایی ضعیف ترجیح می دهند. آنها در واقع گیاهان جوانی هستند (در زیر سایبان جنگل یافت می شوند) و در مقابل تابش شدید آفتاب رشد نمی کنند. گیاهان قهوه که در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار دارند برگهای قهوه ای خواهند داشت.
خاک
گیاهان قهوه خود را در خاکی غنی از پیت و با زهکشی عالی بکارید. گیاهان قهوه خاک اسیدی را ترجیح می دهند ، بنابراین اگر گیاه شما رونق ندارد ، مواد آلی مانند خزه را اضافه کنید تا pH خاک افزایش یابد. گیاهان قهوه می توانند در خاک با دامنه pH 4 تا 7 رشد کنند اما محدوده pH ایده آل از 6 تا 6.5 نزدیک است.
آب
این گیاهان آب دوست هستند و به آبیاری منظم و فراوان نیاز دارند. خاک باید به طور مساوی مرطوب نگه داشته شود اما غرقاب نشود. هرگز اجازه ندهید خاک کاملا خشک شود.
دما و رطوبت
دامنه متوسط دمایی مطلوب برای گیاهان قهوه ، دمای روز 70 تا 80 درجه فارنهایت و دمای شب بین 65 تا 70 درجه فارنهایت است. دمای بالاتر (گرمتر) می تواند سرعت رشد را افزایش دهد ، اما دمای بالاتر برای گیاهان برای رشد لوبیا مناسب نیست. میوه ها باید با سرعت آهسته و ثابت رسیده شوند.
علاوه بر این ، از آنجا که این گیاهان به طور طبیعی در کناره های گرمسیری کوه رشد می کنند ، در شرایط بسیار مرطوب که معمولاً باران و مه زیادی می بارند ، رشد می کنند. سطح رطوبت 50٪ یا بالاتر باید کافی باشد. اگر هوا خیلی خشک باشد ، ممکن است لبه های برگ شروع به قهوه ای شدن کنند. گیاه را روزانه اسپری کنید تا سطح رطوبت بالا برود.
کود
هر دو هفته یکبار با کود مایع ضعیف تغذیه کنید. كمتر از یك بار در ماه زمستان كمپوست را برش دهید.
گلدان و بارگیری مجدد
گياه قهوه خود را هر بهار جایگزین کنید و به تدریج اندازه گلدان را افزایش دهید. اطمینان حاصل کنید که ظرف چندین سوراخ تخلیه دارد. در صورت تمایل می توانید گیاه را به اندازه دلخواه هرس کنید ، اندازه گلدان آن را کمی محدود کرده و پایه آن را هرس کنید تا رشد آن قابل کنترل باشد.
تکثیر گياه قهوه
برای تکثیر یک گياه قهوه ، باید از دانه های موجود گیاه استفاده کنید یا دانه های تازه خریداری کنید.
گیاهان قهوه را می توان از طریق قلمه ها یا لایه های هوا نیز تکثیر کرد (تکنیکی که تا حدودی درگیر شاخه های ریشه هنوز به گیاه اصلی متصل است). بهترین زمان برای برش اوایل تابستان است. یک شات مستقیم به طول حدود 8 تا 10 اینچ انتخاب کنید و همه صفحات بالا را به جز یک جفت بردارید. بعد ، قلمه ها را در گلدان کوچک مخلوط گلدان بدون خاک بکارید و خاک را کمی مرطوب نگه دارید. وقتی می توانید گیاه را به آرامی بکشید و احساس مقاومت کنید ، خواهید فهمید که ریشه ها تشکیل شده اند.
قهوه کجا کشت می شود
قهوه در سراسر جهان
شرایط ایده آل برای رشد درختان قهوه در سراسر جهان در امتداد منطقه استوایی به نام “مزرعه قهوه” که بین عرض های جغرافیایی 25 درجه شمالی و 30 درجه جنوبی قرار دارد، یافت می شود.
عربیکا در ارتفاعات بالا در خاک غنی به بهترین وجه رشد می کند، در حالی که روبوستا دمای بالاتر را ترجیح می دهد و می تواند در زمین های پایینتر رشد کند.
چه چیزی بر کیفیت و طعم قهوه تأثیر می گذارد؟
همه چیز از تنوع گیاه، ترکیب شیمیایی خاک، آب و هوا، میزان بارندگی و تابش آفتاب و حتی ارتفاع دقیقی که قهوه در آن رشد می کند، می تواند بر طعم محصول نهایی تأثیر بگذارد.
این متغیرهای کلیدی، همراه با نحوه پردازش دانه پس از چیدن، به تمایز بین قهوه از کشورها، مناطق در حال رشد و مزارع در سراسر جهان کمک می کند.
ترکیب عوامل به قدری پیچیده است که حتی از یک مزرعه نیز تنوع در کیفیت و طعم پیدا می شود.
قهوه در بیش از 50 کشور در سراسر جهان کشت می شود، از جمله:
آمریکای شمالی – ایالات متحده – هاوایی
اگرچه مزارع قهوه در سراسر جزایر هاوایی یافت می شود، قهوه کونا از جزیره بزرگ هاوایی است که بیشتر شناخته شده است و همیشه تقاضای زیادی دارد. در اینجا، طبیعت محیط مناسبی را برای درختان قهوه در دامنه های آتشفشان فعال Mauna Loa فراهم می کند. درختان جوان در خاک سیاه و آتشفشانی آنقدر جدید کاشته می شوند که اغلب به نظر می رسد کشاورزان در حال پرورش نهال در سنگ هستند. سایه بعد از ظهر ابرهای گرمسیری یک تاج پوشش طبیعی بر روی درختان تشکیل می دهد تا از آنها در برابر آفتاب شدید محافظت کند، و بارش های مکرر جزیره به گیاهان مقدار مناسبی باران را می دهد. قهوه کونا به دقت فرآوری می شود تا یک فنجان خوشمزه غنی و معطر با بدنه متوسط ایجاد کند.
مکزیک
مزارع کوچک قهوه مکزیکی بیشتر از مزارع بزرگ هستند، اما با بیش از 100000 کشاورز قهوه، مکزیک به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای تولید کننده قهوه در جهان رتبه بندی می شود. بیشتر مزارع در ایالت های جنوبی وراکروز، اواکساکا و چیاپاس هستند. یک فنجان قهوه مکزیکی به طور کلی عطر و طعم فوقالعادهای را ارائه میکند که اغلب با وضوح مشخصی همراه است. قهوه مکزیکی با نام Altura به این معنی است که در ارتفاعات بالا رشد کرده است.
پورتوریکو
قهوه در سال 1736 از مارتینیک به پورتوریکو آورده شد و در اواخر قرن نوزدهم، این جزیره ششمین صادرکننده قهوه در جهان بود. با این حال، طوفانهای بزرگ و رقابت سایر کشورهای تولیدکننده قهوه، جزیره را مجبور به جستجوی ابزارهای دیگری برای بقای اقتصادی کرد. امروزه صنعت قهوه با قهوه ای که با دقت کشت شده از انواع مرغوب عربیکا که با بالاترین استانداردها تولید می شوند، احیا می شود. دو منطقه بزرگ در حال رشد در جزیره کارائیب وجود دارد: گراند لارس در جنوب مرکزی و Yauco Selecto در جنوب غربی. هر دو منطقه به دلیل بدن متعادل و اسیدیته دانه و همچنین عطر میوه ای مورد توجه قرار گرفته اند.
آمریکای مرکزی – گواتمالا
در حالی که شاید به اندازه برخی از همسایگان آمریکای مرکزی و جنوبی شناخته شده نباشد، قهوه گواتمالا طعمی متمایز دارد که مورد علاقه بسیاری به دلیل طعم غنی آن است. سه منطقه اصلی در حال رشد وجود دارد – آنتیگوا، کوبان و هوئهوتانانگو – که هر کدام دارای چشم اندازهای ناهموار و خاک آتشفشانی غنی هستند. ریزاقلیم ها به شدت بر کیفیت و طعم “لوبیاهای کاملا سفت” (که در ارتفاعات 4500 فوت / 1370 متر یا بالاتر رشد می کنند) تأثیر می گذارد. این قهوه با بدنه متوسط تا پر دارای عمق و پیچیدگی طعمی است که تقریبا تند یا شکلاتی است.
کاستاریکا
کاستاریکا فقط عربیکاهای فرآوری شده مرطوب تولید می کند. با بدن متوسط و اسیدیته تند، اغلب به عنوان دارای تعادل کامل توصیف می شود. قهوه کاستاریکا در مزارع عمدتا کوچک یا فینکاها کشت می شود. پس از برداشت، دانه ها بلافاصله به مراکز فرآوری پیشرفته، معروف به beneficios منتقل می شوند، جایی که پردازش به روش مرطوب آغاز می شود. توجه دقیق به فرآوری با کیفیت و روشهای رشد وجدانی باعث شهرت کاستاریکا برای قهوه خوب شده است.
آمریکای جنوبی – کلمبیا
کلمبیا احتمالاً شناخته شده ترین تولیدکننده قهوه در جهان است و در تولید سالانه در رتبه دوم جهان قرار دارد. استاندارد بالای برتری با افتخار و رشد دقیق در هزاران مزرعه خانوادگی کوچک در سراسر کشور حفظ می شود. چنین مراقبت و توجهی منجر به قهوه های خوب و ملایم با اسیدیته متعادل می شود. مناظر ناهموار کلمبیا محیط طبیعی مناسبی را برای رشد فراهم می کند، اما زمین، انتقال دانه های قهوه برداشت شده به مراکز تولید و حمل و نقل را دشوار می کند. حتی امروزه، این کار اغلب توسط مول یا جیپ انجام می شود. سوپرمو کلمبیایی، بالاترین درجه، دارای شیرینی لطیف و معطر است در حالی که درجه Excelso نرم تر و کمی اسیدی تر است.
برزیل
برزیل بزرگترین کشور تولید کننده قهوه در جهان است که به ظاهر بی پایان برای تولید آن در دسترس است. مزارع قهوه در برزیل اغلب مناطق وسیعی از زمین را پوشش می دهند که به صدها مورد نیاز دارد. از افراد برای مدیریت و بهره برداری آنها برای تولید مقادیر زیادی قهوه. عربیکا و روبوستا هر دو رشد می کنند و آب و هوا، کیفیت خاک و ارتفاع تعیین می کند که کدام رقم در کدام منطقه بهترین رشد را داشته باشد. یک فنجان خوب برزیلی شفاف، شیرین، متوسط و کم اسید است.
آفریقای شرقی – اتیوپی
افسانه قهوه از کشف اولین درختان قهوه در اتیوپی می گوید – باور این موضوع سخت نیست که قهوه از جایی سرچشمه گرفته است که جنگل های درخت قهوه وحشی هنوز منبع اصلی برداشت هستند. قهوه اتیوپی به طور کلی فرآوری شده مرطوب، از یکی از سه منطقه اصلی رشد – Sidamo، Harrar، Kaffa – می آید و اغلب یکی از این نام ها را دارد.
کنیا
قهوه کنیایی هم در ایالات متحده و هم در اروپا بسیار شناخته شده و محبوب است. لوبیا اسیدی تند و میوه ای همراه با بدن کامل و رایحه ای غنی تولید می کند. قهوه در دامنه های کوه کنیا، اغلب توسط کشاورزان کوچک کشت می شود. تولیدکنندگان کنیایی بر کیفیت تاکید دارند و در نتیجه فرآیندهای فرآوری و خشک کردن به دقت کنترل و نظارت می شوند.
غرب آفریقا – ساحل عاج
ساحل عاج یکی از بزرگترین تولیدکنندگان قهوه روبوستا در جهان است که به شدت معطر و بدنه سبک و اسیدی است. این تنوع ایده آل برای کباب تیره تر است، بنابراین اغلب در ترکیب اسپرسو استفاده می شود.
شبه جزیره عربستان – یمن
در کشوری که قهوه برای اولین بار به صورت تجاری کشت شد، قهوه هنوز به روشی قدیمی و قرنها اثبات شده کشت میشود. در باغ های کوچک و پلکانی مزارع خانوادگی، تقریباً همیشه می توانید چند درخت قهوه پیدا کنید. از آنجایی که آب در این سرزمین خشک کمیاب است، دانههای قهوهای که در اینجا رشد میکنند کوچکتر و از نظر اندازه و شکل نامنظمتر هستند. کمبود آب همچنین به این معنی است که دانه قهوه پس از برداشت خشک می شود. نتیجه این است که قهوه یمن طعمی متمایز دارد که عمیق، غنی و شبیه به هیچ چیز دیگری نیست.
در زمان های قدیم، زمانی که قهوه از بندر معروف موکا یمن به مقاصدی در سراسر جهان حمل می شد، کلمه موکا مترادف با قهوه عربی شد. هلندیها قهوه عربی را با قهوهای که در جزیره جاوا رشد میکردند ترکیب کردند تا اولین ترکیب قهوه – و ترکیبی که امروزه هنوز هم معروف است – موکا جاوا را بسازند.
آسیا – اندونزی
اندونزی، یکی از بزرگترین کشورهای جهان، از هزاران جزیره تشکیل شده است. چندین جزیره بزرگ – سوماترا، جاوا و سولاوسی – در سراسر جهان به خاطر قهوه با کیفیت خوب شناخته شده اند. گیاه قهوه توسط استعمارگران هلندی در قرن هفدهم به اندونزی معرفی شد و این کشور به زودی رهبری تولید جهان را بر عهده گرفت. امروزه مزارع کوچک قهوه به مساحت 1 تا 2 هکتار غالب هستند و بیشتر آن به صورت خشک فرآوری می شود. قهوههای اندونزیایی به دلیل داشتن بدنی غنی، کامل و اسیدی ملایم مورد توجه قرار گرفتهاند.
اندونزی همچنین به خاطر قهوههای قدیمیاش معروف است، قهوههایی که برای مدتی توسط کشاورزانی که میخواستند آنها را با قیمتهای بالاتر بفروشند نگهداری میکردند. انبارداری به آرامی قهوه را در آب و هوای گرم و مرطوب اندونزی کهنه می کند و منجر به قهوه ای می شود که بدن حتی عمیق تر و اسیدیته کمتری دارد. این فرآیند حتی با فناوری امروزی قابل تطبیق نیست.
ویتنام
قهوه ابتدا در اواسط قرن نوزدهم زمانی که مبلغان فرانسوی درختان عربیکا را از جزیره بوربون آوردند و در اطراف تونکین کاشتند به ویتنام آمد. اخیراً قهوه مجدداً معرفی شده است و صنعت قهوه به سرعت در حال رشد است به طوری که ویتنام به سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از بزرگترین تولید کنندگان جهان است. امروزه مزارع کوچکی که در نیمه جنوبی کشور واقع شده اند، بیشتر قهوه روبوستا تولید می کنند. قهوه ویتنامی با اسیدی سبک و بدن ملایم با تعادل خوب، اغلب برای مخلوط کردن استفاده می شود.