فهرست مطالب
اسپرسو با اسپرسو ریسترتو چه تفاوتی دارد؟
در اینجا همه چیزهایی که باید درباره کوتاهترین عضو خانواده قهوه Ristretto بدانید وجود دارد. اسپرسو ریسترتو شاید یکی از اصطلاحات کمتر رایج در فهرست قهوه باشد. اما این یک نوشیدنی با جذابیت زیاد است.
ریسترتو به روشی کاملاً مشابه اسپرسو تهیه می شود. در این فرآیند از دستگاهی برای عبور آب گرم (93-90 درجه سانتیگراد) از داخل سبد فیلتر حاوی قهوه ساییده. خشک و فشرده ریز تحت فشار زیاد استفاده می شود. مانند اسپرسو ، قدرت استخراج باعث ایجاد عطر و طعم شدید و احساس دهان عالی می شود.
تفاوت اسپرسو و اسپرسو ریسترتو از میزان تولید نوشیدنی شروع می شود. در هر دو مورد ، به همان میزان از قهوه خشک استفاده می شود. اما برای یک ریزوتو ، یا یک دوز “محدود” ، آب کمتری از طریق آن مجاز است. معمولاً حدود 15 گرم قهوه خشک برای تهیه اسپرسو استفاده می شود. و 60 گرم از آن تولید می شود و نوشیدنی حاصل وزن 25-30 گرم وزن دارد. برای ریسترتو ، نسبت تخمیر ما 1: 2 – 15 گرم برای داخل و 30 گرم برای خارج است.
چند روش کمی متفاوت برای دستیابی به این هدف وجود دارد ، اما محبوب ترین. تهیه یک اسپرسو شات معمولی و متوقف کردن آن پس از 15 ثانیه ، یا تقریباً در اواسط روند استخراج اسپرسو به طور منظم است.
اسپرسو ریسـترتو
عملکرد قهوه حاصل بسیار کمتر و معمولاً چسبناکتر است. هر دو به دلیل مصرف آب کمتر برای تهیه آن. با این حال ، مهمترین تفاوت بین ریستتو و اسپرسو دیده نمی شود.
راز واقعی Ristretto در این واقعیت نهفته است که اجزای شیمیایی مختلف عصاره قهوه در مراحل مختلفی قرار دارند. به همین دلیل است که ریستتو شخصیتی برای خود دارد. ترکیبات عطر و طعم محلول که مسئول میوه و شیرینی هستند. به راحتی در آب تحت فشار قهوه حل می شوند. این اتفاق سریعتر از ترکیبات مسئول کارامل ، شکلات و نت های تلخ اتفاق می افتد.
این بدان معناست که اگرچه اسپرسو ریسترتو نمی تواند تعادل دایره ای اسپرسوی خوش ساخت را ادعا کند ، نوشیدن آن می تواند یک تجربه کاملاً شیرین و میوه ای باشد. اگر ایده قهوه کوتاه و شدید را دوست دارید ، اما قبلا از اسپرسو لذت نبردید ، ممکن است Ristretto برای شما مناسب باشد.
اسپرسو ریسترتو و شیر
همچنین ارزش دارد که Ristretto را در نوشیدنی های ديگر امتحان کنید. شیر بخارپز شده در یک شیرین کننده کاپوچینو یا لاته و باعث افزایش نرم شدن طعم های قهوه اسپرسوی مورد اعتماد خود می شود. و شیرینی ریستتو روند کار را افزایش می دهد. اما ممکن است متوجه شوید که در تمام قهوه های خود دوز ریستتو را ترجیح می دهید.
در حالی که ویژگی بارز ristretto این است که یک شات قهوه بسیار غلیظ است، اما از جهات قابل توجهی با اسپرسو متفاوت است. در اینجا این است که معمولاً چگونه ساخته می شود، چه چیزی آن را منحصر به فرد می کند و ممکن است در آینده برای چه کسانی جذاب باشد.
تعریف ریسترتو
کلمه ristretto را می توان به راحتی به عنوان “محدود کردن” یا “محدود” در انگلیسی ترجمه کرد. با این حال، این کلمه معمولا برای توصیف نوشیدنی استفاده می شود و به حجم کم آب و زمان استخراج کوتاه آن اشاره دارد. مانند اسپرسو اما با نصف آب تهیه می شود و در حالی که مقدار قهوه یکسان است، از آسیاب ریزتر برای کند کردن استخراج آن استفاده می شود. عصاره گیری معمولاً در حدود 15 ثانیه به جای 25 تا 30 ثانیه اسپرسو متوقف می شود. هنگامی که آب بیشتری استفاده می شود و مدت زمان استخراج کوتاه نمی شود، یک لانگو یا لانگ شات ایجاد می شود.
پائولو اسکیمونه صاحب عظمت برشته کننده قهوه است که در مونزا، ایتالیا واقع شده است. او می گوید که در سنت ایتالیایی، ریسترتو شات قهوه ای است که با افزودن 7 تا 8 گرم قهوه آسیاب شده به آب و استخراج 15 گرم قهوه به نسبت 1:2 تهیه می شود.
در حالی که نوشیدنی معمولاً در یک فنجان دمیتاس (فنجان کوچک با حداکثر حجم 90 میلی لیتر) سرو می شود، بسیاری احساس می کنند که ریسترتو را می توان در حجم های بزرگ تری تهیه کرد، البته به شرط اینکه نسبت 1:2 خود را حفظ کند. به گفته آنسون گودج، هماهنگکننده فروش برشتهکنندههای قهوه ازن در بریتانیا، «ریسترتو طول یا اندازه خاصی نیست، بلکه یک نسبت است. از این طریق، میتوان ریسترتوهایی با اندازهها و قوتهای مختلف درست کرد، و بسته به اینکه کسبوکار چگونه قهوه خود را انتخاب میکند، میتوان از ریسترتو به روشهای مختلفی استفاده کرد.
پائولو می گوید که از آنجایی که ریسترتو شبیه به یک اسپرسوی معمولی ایتالیایی است، برخی از کافی شاپ ها یک شات دوبل اسپرسو را ریسترتو می نامند. با این حال، این دو نوشیدنی چندین تفاوت مهم دارند.
چه چیزی یک ریسترتو را متفاوت می کند؟
زمان استخراج کوتاهتر ریسترتو، آسیاب ریزتر قهوه و حجم کمتری از آب مصرفی، نوشیدنی متفاوتی با اسپرسو ایجاد می کند. تهیه یک اسپرسو کوچکتر یا کوتاه کردن زمان استخراج آن چیزی شبیه به آن در طعم یا بافت ایجاد نمی کند. همانطور که آنسون توضیح می دهد، ریسترتو برای طول کوتاه تری کشیده می شود و با نسبت آب به قهوه کمتر از دستگاه عبور می کند، در حالی که اسپرسو به طول بیشتری کشیده می شود و با نسبت آب به قهوه بالاتر از دستگاه عبور می کند.
سام، مربی قهوه مستقر در ملبورن، توضیح میدهد که ریسترتو یک شات محدود است زیرا استخراج آن قبل از آزاد شدن اسیدیته کامل قهوه متوقف میشود. این زمان استخراج کوتاهتر به این معنی است که پیچیدگی کمتری دارد و کافئین کمتری دارد. علاوه بر این، ترکیبات محلول ایجاد کننده طعم های میوه ای و شیرین با توقف استخراج قبل از هر گونه عصاره طعم های تلخ، کاراملی و شکلاتی آزاد می شوند.
از آنجایی که آب کمتری مصرف می شود، ریسترتو کمی ضخیمتر از اسپرسو خواهد بود. همچنین میتواند کرم بیشتری داشته باشد، زیرا حجم آن کاهش یافته است، اما سطح آن برابر است که در آن کرم میتواند قرار بگیرد. در حالی که به اندازه یک اسپرسو متعادل نخواهد بود، نوشیدن آن آسان تر خواهد بود.
پیشنهادها RISTRETTO در بازار انبوه
در حالی که ristretto یک نوشیدنی قهوه آماده است، این اصطلاح اغلب توسط مارک های اصلی برای توصیف شات های قهوه با طعم شدید استفاده می شود. به عنوان مثال، Nespresso یک کپسول ristretto را به عنوان بخشی از مجموعه اسپرسوی خود ارائه می دهد.
سایر کافیشاپها ریسترتو را بهعنوان یک پیشنهاد مستقل عرضه میکنند و همچنین از آن به عنوان پایه نوشیدنیهای مبتنی بر اسپرسو مانند لاته و کاپوچینو استفاده میکنند، جایی که شیرینی و غنای آن باعث افزایش نوشیدنی میشود.
به عنوان مثال، منوی سال 2020 استارباکس در ایالات متحده و کانادا دارای شیر بادام Honey Flat White است. این نوشیدنی از ریسترتو ترکیب شده با شیر بادام و عسل تشکیل شده است.
انتخاب بهترین قهوه برای ریسترتو
نوع دانه هایی که انتخاب می کنید و نحوه برشته شدن آنها اغلب بر طعم قهوه تأثیر می گذارد. با این حال سام میگوید با استفاده از ریسترتو، نوع برشته آن اهمیت کمتری دارد، زیرا قهوه برای مدت زمان کوتاهی استخراج میشود. هیچ سطح برشتهای ایدهآل وجود ندارد زیرا اساساً این نوع استخراج به این معنی است که از حداکثر قابلیتهای قهوه استفاده نمیکند.
آنسون توصیه میکند که از قهوههایی با اسیدیته پایین استفاده کنید، مانند قهوهای که بهطور طبیعی از برزیل، سوماترا یا نیکاراگوئه فرآوری شده است، و قهوههای مناسب برای ریسترتوها «معمولاً قهوههایی هستند که در ارتفاعات پایینتر رشد میکنند». پائولو موافق است و توضیح میدهد که «دانههای نرم با اسیدیته متوسط به پایین برای این نوع عصارهگیری مناسبترند، زیرا یک قهوه آبدار و اسیدی میتواند در یک رشتتو خیلی ترش باشد».
سام میگوید در حالی که نوع دانه آنچنان مهم نیست، میتوان از دانه هایی با تیره متوسط و کبابهای تیره برای ایجاد رسترتو برای آنها استفاده کرد.
انتخاب، ترکیب و برشته کردن قهوه اسپرسو ریسترتو
قهوه اسپرسو ریسترتو قبل از سرو در فنجان های قهوه، مراحل مختلف تغییر شکل را طی می کند:
انتخاب:
اولین قدم برای به دست آوردن یک قهوه اسپرسو ریسترتو با کیفیت بالا این است که محصولات خام را با دقت و شایستگی انتخاب کنید و نوع ترکیبی را که قصد ایجاد آن را دارید در نظر داشته باشید.
کشت قهوه در حال حاضر در بسیاری از کشورها گسترش یافته است، اما تا به امروز، مناطق منشاء برتری آمریکای مرکزی و جنوبی، آفریقا و آسیای جنوب شرقی باقی مانده اند.
مخلوط کردن:
برای ایجاد یک ترکیب قهوه اسپرسو ریسترتو متعادل، باید خصوصیات ارگانولپتیکی هر یک از انواع قهوه سبز استفاده شده را به طور عمیق بدانید تا بتوانید آنها را هماهنگ کنید تا به این ترکیب شخصیت بسیار خاصی ببخشید.
بو دادن قهوه:
این فرآیند نهایی است که از آن مخلوط دانه های قهوه اسپرسو ریسترتو به دست می آید.
در این مرحله دانه های قهوه به مدت 18 دقیقه به دمای بین 190 تا 230 درجه می رسند. شدت حرارت تعیین کننده درجه برشته شدن قهوه است که می تواند سطوح مختلفی داشته باشد. دانههای قهوه که در معرض دمای بالا قرار میگیرند دچار یک سری جهشهای شیمیایی میشوند: تغییر رنگ، کاهش وزن 18 تا 20 درصد و افزایش حجم.
برشته کردن، علاوه بر تغییر ظاهر خارجی آن، ویژگیهای ارگانولپتیک قهوهای را که در یک فنجان اسپرسو ریسترتو در کفه برای ما سرو میشود، تعیین میکند. ویژگی هایی مانند: اسیدیته، عطر، بدن تا حد زیادی به محتوای برشته بستگی دارد.
شناخت قهوه با کیفیت اسپرسو ریسترتو
برای ارزیابی درستی از خوب بودن یک ترکیب قهوه، توجه به این معیارها بسیار مفید است:
رایحه:
هیچ قهوه ای نمی تواند برای کام مفید باشد، اگر ابتدا یک طعم معطر شیرین به سوراخ های بینی نرساند. این نقل قول کوتاه از هنری وارد بیچر برای خلاصه کردن مؤثر اهمیت عطر کافی است.
طعم:
یک قهوه خوب باید بتواند تعادل دشواری بین گردی، شیرینی، اسیدیته، شدت و نت های میوه ای حفظ کند. کار کمی نیست!
این مجموعه بینهایت ترکیبهای ممکن در میان کل این مجموعه عناصر است که ترکیبها را متنوع میکند، آنها را قابل تشخیص و منحصربهفرد میسازد.
اسیدیته:
این یک ویژگی اساسی هر اسپرسویی است که به خود احترام می گذارد. اسیدیته یک منبع اساسی است که علاوه بر ساختار دادن به قهوه، آن را خوشایندتر کرده و نت های میوه ای آن را تقویت می کند.
همه اینها به شما یادآوری می کند که انتخاب بهترین قهوه برای بار یا رستوران چقدر مهم و پیچیده است. هدف پورتال ما ساده کردن این کار دشوار است. در اینجا میتوانید بهترین تامینکنندگان دانههای قهوه را بیابید که میتوانید اطلاعات و قیمتها را بهطور کاملاً رایگان از آنها بخواهید. شما باید انتخاب کنید، ما شما را در شرایطی قرار می دهیم که بتوانید آن را بهتر انجام دهید.