طرز تهیه قهوه فرانسه ” انواع روش های تهیه قهوه فرانسه “
طرز تهیه به دستورالعمل های مورد نیاز مربوط به یک غذا ، نوشیدنی و … گفته می شود که برای تهیه و آماده کردن آن ها مورد استفاده قرار می گیرد.
قهوه ، یکی از نوشیدنی هایی است که بسیار مورد استفاده افراد قرار می گیرد. قهوه برای بدن خواص زیادی دارد. افراد برای بهره مندی از خواص موجود در قهوه آن را می نوشند. بعضی از آن ها به دلیل کافئین دار بودن قهوه و جلوگیری از خواب افراد در مواقعی که لازم است بیدار بمانند ، از قهوه استفاده می کنند.
طرز تهیه قهوه فرانسه
قهوه را می توان در خانه و با استفاده از وسایل ساده ای چون : موکاپات ، اسپرسو ساز ، فرنچ پرس و … تهیه و آماده کرد. اما افرادی که دوست داشته باشند قهوه را به صورت آماده تهیه کنند می توانند به کافه ها و … مراجعه کنند و در آن جا با پرداخت هزینه ، قهوه مورد دلخواه خود را سفارش دهند و بعد از آماده شدن تحویل بگیرند و میل کنند.
قهوه را می توان به صورت تلخ نوشید و می توان آن را با شکر (در میزان مصرف شکر نباید زیاده روی کرد و بهتر است از شکر قهوه ای که ضرر کمتری برای بدن دارد استفاده کرد) شیرین کرد و سپس آن را میل کرد.

قهوه را می توان بدون ترکیب کردن با سایر مواد تهیه کرد و میل کرد. اما افرادی هستند که علاقه چندانی به نوشیدن قهوه ساده ندارند و آن را با موادی چون شیر ، خامه و … ترکیب می کنند و نوشیدنی هایی خوشمزه تهیه می کنند و از آن برای پذیرایی از مهمانان در فصل تابستان (به صورت نوشیدنی سرد) و زمستان (به صورت نوشیدنی گرم) استفاده می کنند.
قهوه دارای انواع مختلفی می باشد که این انواع قهوه را بر اساس و با توجه به روش آمادهسازی و مواد مورد استفاده در تهیه آن ، نام گذاری می کنند.
طرز تهیه انواع قهوه فرانسه
قهوه فرانسه یکی از انواع قهوه می باشد که امروزه در میان مردم محبوبیت بالایی پیدا کرده است. تهیه و آماده کردن قهوه فرانسه بسیار آسان است و به مهارت خاصی نیاز ندارد. دانه های مورد استفاده برای تهیه قهوه فرانسه نسبت به دانه های دیگر که برای انواع مختلف قهوه استفاده می شوند ، معمولا کمی درشت تر است.
قهوه فرانسه نسبت به سایر انواع قهوه ها رقیقتر است از این رو برای سرو آن از فنجان های بزرگ و لیوان استفاده می شود. باید توجه کرد که رقیق بودن آن الزامی برای کم بودن کافئین موجود در قهوه فرانسه نیست ، چون قهوه فرانسه در لیوان سرو می شود ، کافئین آن با سایر قهوه هایی که در فنجان کوچک سرو می شود ، برابر است.
قهوه فرانسه نسبت به سایر قهوه ها ، به دلیل دیر سرد و کهنه شدن ، تهیه و آمادهسازی آن در قوری های ساده و … ، بیشتر برای پذیرایی از مهمان مورد استفاده قرار می گیرد. برای تهیه قهوه فرانسه می توان از دو نوع دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس (شبیه یک پارچ بزرگ است و دارای یک دسته می باشد) و قهوه ساز برقی (متشکل از یک قوری ، یک محفظه قهوه و یک محفظه آب ، می باشد) کمک گرفت.
قهوه تهیه شده در فرنچ پرس باید میل شود و برای مدت طولانی در فرنچ پرس نگهداری نشود. برای تهیه قهوه فرانسه به وسیله فرنچ پرس 5 تا 10 دقیقه زمان کافی است ، اما اگر بخواهید قهوه فرانسه غلیظ تر شود (تلختر هم می شود) باید مدت زمان بیشتری برای تهیه قهوه در فرنچ پرس در نظر بگیرید. بهتر است برای بالا بردن کیفیت قهوه فرانسه از آب معدنی یا آب تصفیه شده استفاده کنید.
اگر افراد نیاز به تهیه قهوه فرانسه داشته باشند ، اما فرنچ پرس و قهوه سازبرقی برای تهیه قهوه فرانسه در اختیار نداشته باشند ، می توانند از قوری برای تهیه قهوه فرانسه استفاده کنند.

برای این کارمقداری پودر قهوه را براساس نیاز در قوری می ریزیم ، آب داغ شده (نه جوشیده شده) را روی پودر قهوه می ریزیم ، بعد از مدتی قهوه دم می کشد. حالا پودر قهوه را که درون صافی قوری است ، دور ریخته و مابقی قهوه را در درون فنجان می ریزیم و میل می کنیم. قهوه را می توان با اضافه کردن طعم دهنده های مختلف ، تهیه کرد و از آن استفاده کرد.
سرو قهوه فرانسه با پودر کاکائو
قهوه فرانسه را می توان با پودر کاکائو سرو کرد. افراد زیادی به خوردن کاکائو علاقه دارند. برای این کار کافی است (مقدار مورد نیاز) پودر کاکائو را با پودر قهوه در فرنچ پرس یا … ریخته و منتظر باشیم تا دم بکشد. بعد از دم کشیدن آن را در فنجان ریخته و میل می کنیم.
می توان قهوه قرانسه را با شیر داغ نیز سرو کرد. برای این کار ، باید شیر داغ را در یک فنجان ریخته و به صورت جداگانه در کنار فنجان قهوه فرانسه برای سرو قرار داد و با ترکیب دلخواه این دو اقدام به نوشیدن آن ها کرد.
عسل یکی از بهترین و مفید ترین طعم دهنده ها برای قهوه فرانسه می باشد. در این روش به جای شکر از عسل ، برای شیرین کردن قهوه فرانسه استفاده می کنند.
وانیل را نیز می توان به عنوان طعم دهند قهوه فرانسه استفاده کرد. در این روش ابتدا سیروپ (شربت غلیظ وانیل) در کف فنجان ریخته و سپس قهوه فرانسه را به آن اضافه می کنیم.
افرادی که به دارچین علاقه داشته باشند می توانند دارچین را به قهوه فرانسه اضافه کنند و قهوه فرانسه را با طعم دارچین میل کنند.
کسانی که وقت کافی برای تهیه قهوه فرانسه را دارند و یا دوست دارند قهوه فرانسه را به صورت آماده میل کنن می توانند به کافه های مختلف بروند و در آن جا قهوه دلخواه خود را سفارش دهند.
قهوه عالی را با فرنچ پرس درست کنید
به همان اندازه که ساده به نظر می رسد، می توانید با دنبال کردن چند مرحله ساده، تجربه خود را با فرنچ پرس حتی بهتر کنید:
با آب با کیفیت خوب شروع کنید: بیش از یک فنجان قهوه را آب تشکیل می دهد. اگر آب لوله کشی برای نوشیدن بی خطر است، می توانید با آن قهوه درست کنید. در صورت امکان بهتر است از آب لوله کشی سرد و تازه ریخته شده استفاده کنید. اگر آب لوله کشی شما طعم بدی دارد، برای بهترین نتیجه از آب معدنی استفاده کنید.
اولین کاری که باید انجام دهید این است که آب را بجوشانید.
دانه های تازه آسیاب شده کلید هستند : صرف نظر از روش دم کردن قهوه، همیشه ایده آل است که دانه های قهوه خود را درست قبل از دم کردن آسیاب کنید. با روش فرنچ پرس، این امر از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هرچه دانه های قهوه شما تازه تر باشد، فنجان قهوه شما بهتر خواهد بود.
شما همچنین می خواهید مطمئن شوید که از قهوه آسیاب شده درشت استفاده می کنید. استفاده از آسیاب خیلی خوب به این معنی است که آسیاب شما ممکن است در پیستون شما گیر کند. نه تنها تمیز کردن آن سختتر است، بلکه می تواند منجر به یک فنجان قهوه تیره نیز شود.
فرنچ پرس را پر کنید : هنگامی که دانه های خود را آسیاب کردید، آنها را به فرنچ پرس اضافه کنید. در این مرحله آب شما باید بجوشد، اما هنوز آن را اضافه نکنید! قبل از اینکه آب را روی قهوه بریزید، اجازه دهید حداقل 30 ثانیه بماند.
اندازه گیری ها در این مرحله مهم هستند. توصیه می کنیم از نسبت قهوه به آب 55 گرم (11 قاشق غذاخوری) قهوه به 1 لیتر آب استفاده کنید. اگر می خواهید جسورتر باشید، می توانید بیشتر استفاده کنید!
گلدهی آن را تماشا کنید: وقتی آب داغ با تفاله های قهوه برخورد می کند، CO2 خارج شده و منبسط می شود. این یک “شکوفه” ایجاد می کند. هنگامی که این کار کامل شد، تفالههای قهوه بسیار بیشتر جذب آب میشوند و در نتیجه عطر و طعم بهتری به دست میآیند.
به زبان ساده، مخلوط کردن قهوه با آب داغ، محیطی عالی برای همه آن طعمهای لذیذ و ظریف ایجاد میکند.
وقتی قهوه شما شکوفا شد، آن را خوب هم بزنید.
صبر کنید : زمان ایده آل دم کردن قهوه چهار دقیقه است. بهترین زمان برای ورق زدن دفتر خاطرات خود در حین استراحت و پیش بینی فنجان قهوه شگفت انگیزی است که تا چند دقیقه دیگر خواهید خورد.
به آرامی غوطه ور شوید: وقتی چهار دقیقه تمام شد، به آرامی پیستون را فشار دهید و بلافاصله سرو کنید. اجازه ندهید قهوه بیشتر در مطبوعات فرانسوی بماند. این بدان معنی است که قهوه به دم کردن ادامه می دهد و ممکن است بیش از حد استخراج شود و باعث تلخی شود.
نحوه استفاده از قهوه ساز فرانسوی به صحیح ترین روش
قهوه فرانسوی هیچ ربطی به اسپرسو ایتالیایی ندارد. این یک قهوه بسیار طولانی است، یک نوشیدنی واقعی برای جرعه ، طعم بسیار دلپذیر و سرشار از عطرهای شدید و خاص.
آنچه باعث موفقیت یک قهوه تهیه شده با قهوه ساز فرانسوی می شود، بدون شک کیفیت مواد اولیه استفاده شده است. پودر باید منعکس کننده استانداردهای با کیفیت بالا باشد، اما بالاتر از همه، درجه آسیاب مناسبی داشته باشد.
در واقع، اگر مقدار زیادی پودر در قهوه ساز بریزیم، خطر مسدود شدن فیلتر است. از طرف دیگر، اگر خیلی درشت آسیاب شود، قهوه آب میشود.
اندازه دانه، دما و نسبت
برای تهیه یک قهوه فرانسوی خوب، پودر ایده آل دارای دانه بندی زمین بین 1000 تا 1200 است، در حالی که دمای آب باید به 92-94 درجه سانتیگراد برسد.
نسبت صحیح بین پودر و آب به ترتیب 36 گرم پودر در هر 530 میلی لیتر آب است.
در نهایت، برای اطمینان از نتیجه خوب، خوب است که پودر را حدود 4 دقیقه در آب بگذارید تا دم بکشد.
رویه استاندارد
حال بیایید نحوه استفاده از قهوه ساز فرانسوی را با این روش گام به گام ببینیم:
کوزه را با آب جوش گرم کنید تا بلافاصله دور ریخته شود.
در این مدت، 530 میلی لیتر آب را گرم کنید و آن را به دمای مناسب برسانید.
پودر را در کوزه بریزید؛
حالا آب داغ را اضافه کنید.
پیستون را تا زمانی که فقط آب را لمس کند وارد کنید.
حدود 4 دقیقه بگذارید تا دم بکشد. بدیهی است که زمان طولانی تر طعم نوشیدنی را قوی تر و شدیدتر می کند.
اکنون پیستون را به داخل آب فشار دهید تا به ته کوزه برسد.
در نهایت، فیلتر را به سمت بالا بکشید تا گرد و غبار را جدا کنید.
قهوه آماده ریختن در فنجان است.
با آب سرد عمل کنید
روش استخراج که به تازگی نشان داده شده است شامل استفاده از آب گرم است. با این حال، هیچ چیز مانع از استفاده شما از قهوه ساز فرانسوی حتی با آب سرد نمی شود، بنابراین از سیستم تزریق و استخراج سرد بهرهمند شوید.
به عنوان مثال، در تابستان که میل به نوشیدنی های تازه بیشتر احساس می شود، می توانیم قهوه فرانسوی را به همین روش تهیه کنیم، اما آب گرم را با آب گرم در دمای اتاق جایگزین کنیم. احتیاط اضافی مربوط به زمان استراحت است، زیرا قبل از چشیدن قهوه باید حدود 12 ساعت صبر کنید ، که همچنین می توانید آن را در یخچال بگذارید تا “رسیده شود”.
در پایان، شایان ذکر است که قهوه ساز فرانسوی را می توان نه تنها برای قهوه ، بلکه برای تهیه دمنوش های گیاهی، جو، عرقیات و چای نیز استفاده کرد.