طرز تهیه قهوه فوری، به دستورالعمل هایی گفته می شود که باید در تهیه یک نوشیدنی و یا یک غذا، مورد استفاده قرار گیرد تا غذا و نوشیدنی را بتوان به طرز صحیح و با کیفیتی آماده کرد و در اختیار افراد قرار داد. هر کسی برای تهیه نوشیدنی و یا غذای مورد علاقه خود، از روش های خاصی استفاده می کند.
فهرست مطالب
طرز تهیه قهوه فوری
قهوه، یکی از نوشیدنی های پر طرفدار در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر می باشد. امروزه افراد از قهوه بیشتر به جای، چای استفاده می کنند. قهوه را می توان به صورت تنهایی (فقط قهوه) آماده کرد و میل کرد و می توان آن را با شیر و… ترکیب کرد. قهوه طعم تلخی دارد از این رو قهوه را می توان با استفاده از شکر و عسل و… شیرین کرد سپس مصرف کرد.
اما بعضی از افراد قهوه شیرین دوست ندارند و قهوه را به صورت تلخ (بدون اضافه شکر و سایر شیرین کننده های طبیعی و مصنوعی) مصرف می کنند.

انواع قهوه فوری
قهوه انواع مختلفی دارد و طرز تهیه هر کدام از انواع قهوه ها با هم متفاوت می باشند. طرز تهیه بعضی از قهوه ها به زمان، هزینه، مهارت فرد در تهیه قهوه و وسایل و دستگاه های مختلف قهوه ساز بستگی دارد.
امروزه با توجه به افزایش علاقه مردم به نوشیدن قهوه، کافی شاپ ها و اماکنی که به تهیه قهوه می پردازند نیز افزایش یافته است. در کافی شاپ ها (همه کافی شاپ ها نه، کافی شاپ هایی که معتبر می باشند)، انواع قهوه ها با کیفیت تهیه و آماده می شوند.
تهیه قهوه فوری با دستگاه
زیرا برای تهیه قهوه از وسایل مخصوص آمادهسازی قهوه استفاده می کنند، افراد در زمینه تهیه و آمادهسازی قهوه مهارت کافی دارند، از مواد اولیه با کیفیت و مرغوب برای تهیه قهوه استفاده می کنند و…
افرادی که در خانه یا محل کار زمان کافی برای تهیه قهوه ندارند و یا وسایل و مواد تهیه قهوه در دسترسشان نیست، می توانند برای خرید قهوه اسپرسو و تجهیزات قهوه به سایت اسپرسو میکر مراجعه کنند و با پرداخت هزینه قهوه خود را سفارش دهند و از نوشیدن قهوه مورد دلخواه خود لذت ببرند.
بعضی از افراد که علاقه زیادی به نوشیدن قهوه دارند و به دلایل مختلف نمی توانند به صورت مداوم به کافی شاپ ها و مراکز تهیه قهوه و… بروند و قهوه بنوشند، بهتر است خود در منزل یا محل کار به تهیه و آماده کردن قهوه بپردازند.
طرز تهیه قهوه در منزل
برای تهیه قهوه در منزل یا محل کار الزاما به وسایل و دستگاه هایی چون اسپرسو ساز و… نیاز نیست و آن ها می توانند با وسایلی چون فرنچ پرس، قهوه جوش (حتی شیر جوش)، موکاپات و… اقدام به تهیه قهوه کنند.
مواد اولیه در تهیه انواع قهوه ها ، آب، شیر، شکر، قهوه (به صورت آسیاب شده و پودری) و… می باشد.
طرز تهیه قهوه به وسیله این وسایل آسان است و زمان زیادی برای تهیه قهوه نیاز نیست.
روش دیگری برای تهیه قهوه، که بسیار آسان تر و راحت تر از سایر روش های تهیه قهوه می باشد، استفاده از قهوه فوری (به قهوه فوری ، پودر قهوه نیز گفته می شود و در ایران قهوه فوری را با نام نسکافه می شناسند) می باشد.

قهوه فوری دارای مزیت های زیادی می باشد. از مزیت های قهوه فوری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تهیه و آمادهسازی قهوه فوری نسبت به سایر روش های تهیه قهوه ارزانتر می باشد و برای آمادهسازی آن به وسایل قهوه ساز پیشرفته و گرانقیمت نیاز نیست.
تهیه قهوه فوری
قهوه فوری را می توان با استفاده از وسایل ساده ای که در هر خانه یا محل کاری وجود دارد، تهیه کرد و از آن استفاده کرد.
قهوه فوری در بسته بندی های مختلف (شیشه ، پلاستیک ، قوطی و…)، با سایز بندی های متفاوت (کوچک و بزرگ) در انواع مارک ها (مولتی کافه ، کافی میت و…) در بسیاری از مغازه ها، سوپر مارکت ها، فروشگاه ها و… یافت می شود و افرادی که علاقه زیادی به قهوه فوری دارند، می توانند قهوه فوری را در بسته ها و سایز های کوچک خریداری کنند و آن ها در کیف و… گذاشته و هر جا که نیاز به نوشیدن قهوه فوری پیدا کردند بتوانند از قهوه فوری که همراه دارند استفاده کنند. قیمت قهوه فوری با توجه به نوع قهوه، سایز بسته حاوی قهوه و… بستگی دارد.
به دلیل سهولت و سرعت در طرز تهیه قهوه فوری، قهوه فوری در میان مردم محبوبیت پیدا کرده است.
طرز تهیه قهوه فوری
طرز تهیه قهوه فوری به این صورت است که ابتدا مقدار آب مورد نیاز را با توجه به میزان قهوه ای که نیاز داریم آماده کنیم، را در ظرف، کتری، قوری و… به جوش می آوریم.

پس از جوشیدن آب داخل ظرف مورد نظر، کمی صبر می کنیم سپس آب جوشیده شده را در فنجان مورد نظر می ریزیم و به آن قهوه فوری را اضافه می کنیم و به وسیله یک قاشق ترکیب حاصل را هم می زنیم تا پودر قهوه فوری به خوبی در آب حل شود.
قهوه فوری آماده نوشیدن می باشد.(در صورت تمایل به شیرین بودن قهوه فوری می توان به آن به اندازه دلخواه شکر اضافه کرد).
از قهوه فوری برای پذیرایی از مهمان، در اوقاتی که زمان کافی برای تهیه قهوه به روش های دیگر نمی باشد، می توان استفاده کرد. در صورت تمایل و در دسترس بودن، می توان به قهوه فوری خامه طعم دار یا شیر ساده نیز اضافه کرد.
قهوه فوری را می توان روی گاز، آتش، داخل مایکروفر و… نیز تهیه و آماده کرد.
تولد قهوه فوری
با توجه به سهولت آمادهسازی، به نظر می رسد قهوه فوری در پاسخ به زندگی پرمشغله امروزی متولد شده است. در عوض، اولین نیای قهوه فوری برای اولین بار در بریتانیای کبیر در سال 1771 با نام قهوه مرکب، به معنای واقعی کلمه “قهوه مرکب” ظاهر شد. اولین پودر قهوه محلول واقعی توسط دیوید استرند در سال 1890 ایجاد شد و در اوایل قرن بیستم توسط دانشمند ژاپنی ساتوری کاتو به کمال رسید. سرانجام، جورج کنستانت لوئیس واشینگتن، در سال 1910، کریستال های قهوه را ایجاد کرد، آنهایی که از فرآیند خشک کردن انجمادی حاصل می شوند.
تفاوت قهوه فوری و قهوه آسیاب شده
زمان و سادگی
درست کردن قهوه فوری به آسانی 123 است. هیچ علم موشکی در تهیه قهوه فوری وجود ندارد، تنها چیزی که نیاز دارید مقداری قهوه آسیاب شده در یک فنجان است، بنابراین می توانید آب سرد یا گرم اضافه کنید و آن را به حرکت درآورید. این برای افراد پرمشغله ای که دقایقی برای درست کردن قهوه آسیاب شده ندارند ایده آل است. در مورد قهوه آسیاب شده، زمان می برد زیرا برای تهیه نوشیدنی باید از تجهیزات تخصصی استفاده کنید.
طعم / عطر
قهوه آسیاب شده طعم بهتری دارد زیرا تمام اسانس ها و ترکیبات شیمیایی آن دست نخورده هستند. قهوه فوری به دلیل زنجیره فرآیندهایی که باید طی کند، طعم و عطر خود را از دست می دهد. طعم تازه قهوه آسیاب شده نیز آن را شیرینتر میکند و از طعم عمومی مانند قهوه دوستها اجتناب میکند.
هنر آمادهسازی
قهوه آسیاب شده از نظر انرژی و زمان نیاز به تعهد دارد. همچنین برای ایجاد نوشیدنی نیاز به استفاده از تجهیزات ویژه است. نیاز به فیلتر، قهوه ساز، موکاپات و غیره دارد. از طرف دیگر، تهیه قهوه فوری به حداقل تجهیزات (قاشق و فنجان) نیاز دارد.

هزینه
قهوه فوری کمی ارزانتر از قهوه آسیاب شده است. با این حال، علاقه مندان به قهوه، اغلب گزینه گرانتر قهوه آسیاب شده را به دلیل محتوای کافئین و طعم بالا انتخاب میکنند.
دوام
ماندگاری قهوه آسیاب شده کمتر از قهوه فوری است. قهوه آسیاب شده باید در ظروف دربسته نگهداری شود تا از دست دادن طعم آن جلوگیری شود. قهوه فوری ماندگاری طولانی تری دارد و به شرطی که ظروف آن خشک و تمیز باشند، شرایط نگهداری خاصی ندارد.
طرد شدن
وقتی صحبت از تهیه قهوه در خانه می شود، قهوه فوری هیچ محصول جانبی تولید نمی کند. با این حال، فرآیند تهیه قهوه آسیاب شده برخی از محصولات جانبی (الیاف قهوه) را آزاد می کند که باید بعداً دور ریخته شوند.
غلظت کافئین
قهوه آسیاب شده کافئین بیشتری نسبت به قهوه فوری دارد. این به این دلیل است که قهوه فوری در فرآیند تولید مقداری از کنسانتره خود را از دست می دهد.