طرز تهيه قهوه ترک

دوست داری یاد بگیری طرز تهيه قهوه ترک چطوريه؟ این یک نوشیدنی منحصر به فرده ؛ از روش دم آوريش گرفته تااااااا سرو و نوش جون كردنش! بهت قول ميدم موقع دم كردن ، عاشق بوى خوش و لذت بخش اين قهوه ميشى . هرچند باید بهت اطلاع بدم كه الان از كمپ ترك اعتياد قهوه دارم اينو به اشتراك ميذارم !!! چون اعتــــــــــــياد آوره ! همراه من باشيد بريم ببينيم چه ميــــــــــــكنه اين بازيكن!

قهوه ترک چیست ؟ 

اولین چیزی که باید روشن کنی اینه كه ترکیه مزرعه كشت قهوه نداره . پس همه قهوه هاى خام موجود داخل تركيه ازطريق واردات به دست مصرف كننده هاش ميرسه . براى تهيه اين نوع قهوه ؛ دونه هاى قهوه عربیكا با بيشترين درجه (GRIND SIZE) آســـــياب ميشه . چون با شعله سروكار داره انگار دارى آشپزى ميكنى . اصطلاح قهوه ترک به نوع و روش تهیه اين قهوه اشاره داره نه به نوع قهوه !! اما باید بگم که روش هاى مختلفى هم براى تهيه اين قهوه موجوده.

Extra fine نوع درجه آسياب قهوه تركه . دونه هاى قهوه اونقدر ریز آســـــــياب  شده که ممکنه موقع مواجه باهاش فکر کنی پودر کاکائوئه ! وقتى لمسش ميكنى يه حالت خيلى نرمى داره . قهوه آسیاب شده با آب و شکر ( اختیاری ) در ظرف مخصوص ( جــذوه ) ترکیب شده و با کمترین حرارت یا به طور سنتی روی ماسه داغ می جوشد.

جـــــذوه همون ظرف قهوه ساز سنتى قهوه تركه ، كه بهش ايبريك ( Ibrik ) هم ميگن كه معمولا جنسش از مسه .

 

طرز تهيه قهوه ترك

 

 

آخرش با یه قهوه غلیظ و کف دار روبرو می شى که رایحه خيلى قوی داره . این قهوه تو فنجون های قهوه کوچيک ترکی سرو می شه . توجه داشته باش كه يه مقدار كف روى قهوه بمونه چون قهوت حالت موجّه ترى به خودش ميگيره.

در مورد سرو ، قهوه ترک روش سنتی خودشو داره . همیشه با یک لیوان آب و نوعی دسر مثل کنافه گرم و ترد ، دلمه های ترکی یا شکلات کنارش سرو می شه.

از آسیاب کردن تا دم كردن و سرو این قهوه ، دقيقا مثل یه مراسم خاصه . این نوشیـــــدنی خاص يه راهی برای معاشرت با مردم ترکیه ست. بعد ازیه وعده غذایی خوب بیشترازش لذت می برند. برخلاف چای ترکی ، قهوه ترکی يه راهی برای خوب کردن حال خودت یا مهمونا در نظر گرفته می شه.

تاريخچه قهوه و پيدايش و ظهور آن ( مرجع تخصصى )

نکاتی براى قهوه ترک با کیفیت خوب ( طرز تهيه قهوه ترک )

به طور سنتی ، خرید قهوه از کافی شاپ محلی توصیه می شه چون دونه قهوه دقيق قبل از دم كردنش آســــــياب ميشه . با این حال ، هنوز يه سرى نکته برای درک اینکه آیا واقعا قهوه ، تازه و با کیفیته وجود داره.

 

جذوه ايبريك

 

 

اولین چیزی که نشونه کیفیت خوبه ، بوی قهوه است. اگر بوی شدیدی داره و به شما احساس زندگى تو بهشتو ميده كه هيچي ؛ اگه نه كه بى زحمت قهوه رو با فنجونش داخل سطل زباله قرار دهيـــــــد.!!!! اگه به من باشه كه از اونم نميگذرم !!! ولى حالا در كل اگه به سختی بوی غیرقابل مقاومت رو احساس کردى ، احتمالاً کهنه است ، که موقع  تهیه اش یه قهوه بی مزه ایجاد می کنه.

نکته دیگه اينه كه قهوه آسياب شده رو تو دستت ميريزى و ميبيني دونه هاى ريز آسياب شده به هم ميچسبند . قهوه تازه هيچ موقع نمی چسبه و بسیار شکنندست.

خلاصه موقع نوش جون كردن قهوه ، باید اون عطر بهشتی رو احساس کنی . اگر احساس طعم آبکی می کنی ، قهوه کیفیت خوبی نداره یا کهنه است.

اگه مارک خوب قهوه ترک می خوای ، من پیشنهاد می کنم Kurukahveci Mehmet Efendi باشه. اونا یه مارک معروف قهوه ان تو جهان ، بنابراین می تونی اونارو رو تو بازار خرید آنلاین پیدا کنی.

نحوه نگهداری قهوه ساییده ( ESTRA FINE )

مهمه که قهوه آسیاب شده به روش صحیح ذخیره شه تا بافت و رایحه اون حفظ بشه .

اونو تو يه مکان خشک و خنک و دور از نور آفتاب نگهداری کن .

تو یه ظرف ضد هوا یا تو یه ظرف شیشه ای با در محکم نگه دار.

يادت نره قاشق فلزى رو از داخل ظرف بردارى !!!

قهوه آسياب شده رو تو بسته باز شده نگه ندار. هوا باعث می شه که قهوه آسیاب شده سریع بیات شه . قهوه هارو به یه ظرف ضد هوا منتقل کن .

 

حالا بريم كه داشته باشيم چجورى قهوه ترك خوب دم كنيم .

 

مواد لازم  براى طرز تهيه قهوه ترک

این یه دستور العمل فوق العاده آسونه با دو یا سه ماده اولیه . تو نیاز داری به :

  • آب
  • قهوه با درجه آســـــياب EXTRA FINE
  • شکر ( اگه شيرينم دوست ندارى بهتـــــــــــــــر ، نريــــــــز قربونت برم )
كمكس و روش استفاده از قهوه ساز کمکس ( آموزش تخصصی )

 

قهوه ترك

براى سفارش انواع قهوه ترك مرغوب و با كيفيت به فروشگاه بزرگ آنلاين قهوه مراجعه كنيد .

طرز تهیه قهوه ترکی در قهوه ساز

اول اينكه با یه قاشق چای خوری ، قهوه ریز آسیاب شده  رو با آب سرد داخل قهوه ساز ( جذوه و اگر موجود نبود ظرفى كه دهانه كوچيكى داره ) آروم مخلوط کن . نسبت 1 فنجون آب سرد و 2 قاشق چای خوری قهوه آسیاب شده مى تونه خوب باشه . اگر می خواى قهوه ت شیرین باشه ، شکر رو به  قهوه و آب اضافه کن . ( هيچوقت بعد از دم آورى قهوه ، شكر رو اضافه نکن )

همیشه باید از مهمونات بپرسی که : عزيزان چقدر قهوه تون رو دوست داشتيد ؟ اگه كسى ايراد گرفت بهش بگو خوب كردم !!! حتما همه كه نبايد هميشه راضي باشن .. !!

گزینه های احتمالی به شرح زیر ميباشد :

  • داداش خودت شيرين ميزنى قهوه ت چرا تلخه ( قندی اضافه نشده )
  • خواهر بي زحمت يكم شيرينش كن ( اضافه کردن ½ مکعب شکر )
  • عشق داداش يكم شیرین تر ( 1 مکعب شکر اضافه کنید )
  •  آبجي ، شكر پاشو ميدي؟ (اضافه کردن 2 مکعب شکر)

( البته اين واسه افراديه كه از قهوه انتظار نوتلا دارن ! )

اندازه گیری تو اینجا برای یه فنجون قهوه ست. اگه برای چند نفر قهوه درست می کنی و همه داداشا و آبجيا  قند مختلفی ميخوان ، قهوه شونو جداگونه درست کن . ( طاقت بيــــــــار مـــــــــــرد )

دوم اينكه جذوه رو روی حرارت کم قرار بده و بذار يكم بگذره ، دو یا سه بار آرووووم هم بزن . ( اگه حوصله ندارى همزن برقي رو بزن به برق اگه فكر ميكنى چيزى كه درست ميكنى كيكه نه قهوه !! )

وقتی درسته که به جوش بياد . کف هاش  كه بلند شد يه كف مرتب به افتخار خودتون بزنيد و مجدداً عمل کنید !!!

موقع دم كردن ، گرما بیش از حد نشه لطفا . با یه قاشق چای خوری ، کف ها رو تو هر فنجون قهوه تقسیم کن ؛ به حرارت برگردون و وقتی جوش اومد برش دار؛ بعدشم كه قهوه رو تو فنجونا بریز .

يادت باشه كه بايد همه فنجونارو بذارى تو سينى مسى و كنارتك تك فنجونا آب بذار .

ضمنا خيليم خوشت اومد زياد نخور كه هرچيزخوبى زيادش بده دل انگيــــــــــــــــــــــــز .

شاد باشيد