طرز تهيه قهوه ترک ” نکاتی برای قهوه ترک با کیفیت خوب “

طريقه درست كردن قهوه ترك ، روش درست کردن قهوه

طرز تهيه قهوه ترک

دوست داری یاد بگیری طرز تهيه قهوه ترک چطوريه؟ این یک نوشیدنی منحصر به فرده ؛ از روش دم آوريش گرفته تااااااا سرو و نوش جون كردنش! بهت قول ميدم موقع دم كردن ، عاشق بوی خوش و لذت بخش اين قهوه ميشی. هرچند باید بهت اطلاع بدم كه الان از كمپ ترك اعتياد قهوه دارم اينو به اشتراك ميذارم !!! چون اعتــــــــــــياد آوره ! همراه من باشيد بريم ببينيم چه ميــــــــــــكنه اين بازيكن!

قهوه ترک چیست ؟ 

اولین چیزی که باید روشن کنی اینه كه ترکیه مزرعه كشت قهوه نداره. پس همه قهوه های خام موجود داخل تركيه ازطريق واردات به دست مصرف كننده هاش ميرسه. برای تهيه اين نوع قهوه ؛ دونه های قهوه عربیكا با بيشترين درجه (GRIND SIZE) آســـــياب ميشه. چون با شعله سروكار داره انگار داری آشپزی ميكنی. اصطلاح قهوه ترک به نوع و روش تهیه اين قهوه اشاره داره نه به نوع قهوه !! اما باید بگم که روش های مختلفی هم برای تهيه اين قهوه موجوده.

Extra fine نوع درجه آسياب قهوه تركه. دونه های قهوه اونقدر ریز آســـــــياب  شده که ممکنه موقع مواجه باهاش فکر کنی پودر کاکائوئه ! وقتی لمسش ميكنی يه حالت خيلی نرمی داره. قهوه آسیاب شده با آب و شکر (اختیاری) در ظرف مخصوص (جــذوه) ترکیب شده و با کمترین حرارت یا به طور سنتی روی ماسه داغ می جوشد.

جـــــذوه همون ظرف قهوه ساز سنتی قهوه تركه ، كه بهش ايبريك (Ibrik) هم ميگن كه معمولا جنسش از مسه.

 

طرز تهيه قهوه ترك

 

 

آخرش با یه قهوه غلیظ و کف دار روبرو میشی که رایحه خيلی قوی داره. این قهوه تو فنجون های قهوه کوچيک ترکی سرو می شه. توجه داشته باش كه يه مقدار كف روی قهوه بمونه چون قهوت حالت موجّه تری به خودش ميگيره.

در مورد سرو ، قهوه ترک روش سنتی خودشو داره. همیشه با یک لیوان آب و نوعی دسر مثل کنافه گرم و ترد ، دلمه های ترکی یا شکلات کنارش سرو می شه.

از آسیاب کردن تا دم كردن و سرو این قهوه ، دقيقا مثل یه مراسم خاصه. این نوشیـــــدنی خاص يه راهی برای معاشرت با مردم ترکیه ست. بعد ازیه وعده غذایی خوب بیشترازش لذت می برند. برخلاف چای ترکی ، قهوه ترکی يه راهی برای خوب کردن حال خودت یا مهمونا در نظر گرفته می شه.

نکاتی برای قهوه ترک با کیفیت خوب (طرز تهيه قهوه ترک)

به طور سنتی ، خرید قهوه از کافی شاپ محلی توصیه می شه چون دونه قهوه دقيق قبل از دم كردنش آســــــياب ميشه. با این حال ، هنوز يه سری نکته برای درک اینکه آیا واقعا قهوه ، تازه و با کیفیته وجود داره.

 

جذوه ايبريك

 

 

اولین چیزی که نشونه کیفیت خوبه ، بوی قهوه است. اگر بوی شدیدی داره و به شما احساس زندگی تو بهشتو ميده كه هيچي ؛ اگه نه كه بی زحمت قهوه رو با فنجونش داخل سطل زباله قرار دهيـــــــد.!!!! اگه به من باشه كه از اونم نميگذرم !!! ولی حالا در كل اگه به سختی بوی غیرقابل مقاومت رو احساس کردی ، احتمالاً کهنه است ، که موقع  تهیه اش یه قهوه بی مزه ایجاد می کنه.

نکته دیگه اينه كه قهوه آسياب شده رو تو دستت ميريزی و ميبيني دونه های ريز آسياب شده به هم ميچسبند. قهوه تازه هيچ موقع نمی چسبه و بسیار شکنندست.

خلاصه موقع نوش جون كردن قهوه ، باید اون عطر بهشتی رو احساس کنی. اگر احساس طعم آبکی می کنی ، قهوه کیفیت خوبی نداره یا کهنه است.

اگه مارک خوب قهوه ترک می خوای ، من پیشنهاد می کنم Kurukahveci Mehmet Efendi باشه. اونا یه مارک معروف قهوه ان تو جهان ، بنابراین می تونی اونارو رو تو بازار خرید آنلاین پیدا کنی.

نحوه نگهداری قهوه ساییده (ESTRA FINE)

مهمه که قهوه آسیاب شده به روش صحیح ذخیره شه تا بافت و رایحه اون حفظ بشه.

اونو تو يه مکان خشک و خنک و دور از نور آفتاب نگهداری کن.

تو یه ظرف ضد هوا یا تو یه ظرف شیشه ای با در محکم نگه دار.

يادت نره قاشق فلزی رو از داخل ظرف برداری !!!

قهوه آسياب شده رو تو بسته باز شده نگه ندار. هوا باعث می شه که قهوه آسیاب شده سریع بیات شه. قهوه هارو به یه ظرف ضد هوا منتقل کن.

 

حالا بريم كه داشته باشيم چجوری قهوه ترك خوب دم كنيم.

 

مواد لازم  برای طرز تهيه قهوه ترک

این یه دستور العمل فوق‌العاده آسونه با دو یا سه ماده اولیه. تو نیاز داری به :

  • آب
  • قهوه با درجه آســـــياب EXTRA FINE
  • شکر (اگه شيرينم دوست نداری بهتـــــــــــــــر ، نريــــــــز قربونت برم)

 

قهوه ترك

برای خرید قهوه ترك مرغوب و با كيفيت به فروشگاه بزرگ آنلاين قهوه مراجعه كنيد.

طرز تهیه قهوه ترکی در قهوه ساز

اول اينكه با یه قاشق چای خوری ، قهوه ریز آسیاب شده  رو با آب سرد داخل قهوه ساز (جذوه و اگر موجود نبود ظرفی كه دهانه كوچيكی داره) آروم مخلوط کن. نسبت 1 فنجون آب سرد و 2 قاشق چای خوری قهوه آسیاب شده میتونه خوب باشه. اگر می خوای قهوه ت شیرین باشه ، شکر رو به  قهوه و آب اضافه کن. (هيچوقت بعد از دم آوری قهوه ، شكر رو اضافه نکن)

همیشه باید از مهمونات بپرسی که : عزيزان چقدر قهوه تون رو دوست داشتيد ؟ اگه كسی ايراد گرفت بهش بگو خوب كردم !!! حتما همه كه نبايد هميشه راضي باشن … !!

گزینه های احتمالی به شرح زیر ميباشد :

  • داداش خودت شيرين ميزنی قهوه ت چرا تلخه (قندی اضافه نشده)
  • خواهر بي زحمت يكم شيرينش كن (اضافه کردن ½ مکعب شکر)
  • عشق داداش يكم شیرین تر (1 مکعب شکر اضافه کنید)
  •  آبجي ، شكر پاشو ميدي؟ (اضافه کردن 2 مکعب شکر)

(البته اين واسه افراديه كه از قهوه انتظار نوتلا دارن !)

اندازه گیری تو اینجا برای یه فنجون قهوه ست. اگه برای چند نفر قهوه درست می کنی و همه داداشا و آبجيا  قند مختلفی ميخوان ، قهوه شونو جداگونه درست کن. (طاقت بيــــــــار مـــــــــــرد)

دوم اينكه جذوه رو روی حرارت کم قرار بده و بذار يكم بگذره ، دو یا سه بار آرووووم هم بزن. (اگه حوصله نداری همزن برقي رو بزن به برق اگه فكر ميكنی چيزی كه درست ميكنی كيكه نه قهوه !!)

وقتی درسته که به جوش بياد. کف هاش  كه بلند شد يه كف مرتب به افتخار خودتون بزنيد و مجدداً عمل کنید !!!

موقع دم كردن ، گرما بیش از حد نشه لطفا. با یه قاشق چای خوری ، کف ها رو تو هر فنجون قهوه تقسیم کن ؛ به حرارت برگردون و وقتی جوش اومد برش دار؛ بعدشم كه قهوه رو تو فنجونا بریز.

يادت باشه كه بايد همه فنجونارو بذاری تو سينی مسی و كنارتك تك فنجونا آب بذار.

ضمنا خيليم خوشت اومد زياد نخور كه هرچيزخوبی زيادش بده دل انگيــــــــــــــــــــــــز.

آماده‌سازی باستانی با Cezve

در واقع، در اوایل سال 1554، اولین کافی شاپ در استانبول (در زمان قسطنطنیه) متولد شد، که در کل تاریخ قهوه پیشرو بود. در اینجا تهیه قهوه ترک باستانی با Cezve آزمایش می شود که به آن ایبریک نیز می گویند که به دست ما رسیده است. کوزه‌ای برنجی یا مسی خاص با گردنی باریک و دسته‌ای بلند است که برای جوشاندن آب و پودر قهوه استفاده می‌شود.

در سال های اخیر، بسیار زودتر از سایر نقاط اروپا، مصرف این نوشیدنی داغ و کف آلود به عنوان یک آیین واقعی گسترش یافته است. تورک کاهوسی به سرعت فرسوده نمی شود، لحظه اشتراک گذاری است که باید در هر مناسبتی که اغلب مصادف با رویدادهای مهمی مانند عروسی ها و مراسم مذهبی است، با آرامش از آن لذت برد.

چگونه با فوم فراوان قهوه ترک درست کنیم؟

ترفندهای تهیه قهوه ترکی کف دار را مرحله به مرحله توضیح می دهیم.

در اینجا اولین چیزی است که باید به آن توجه کنیم:

قهوه چگونه باید باشد؟
برای تهیه یک قهوه ترکی خوب ابتدا باید قهوه شما تازه باشد. قهوه ترکی که با یک قهوه قدیمی درست می کنید طعم ترش در دهان شما می گذارد و شما را در تمام طول روز رسوا می کند.
نکته دومی که باید به آن توجه کرد:

چگونه باید قهوه جوش را برای قهوه ترک آماده کرد؟
قهوه جوش مسی برای گرفتن طعم سنتی قهوه ترک ضروری است و می توانید با قهوه جوش های استیل به نتایج خوبی برسید.آب و شکر جزو بهترین جزئیات قهوه ترک هستند:

آب سرد یا آب گرم برای قهوه ترک بهتر است؟
کوچکترین نکته ای که باید در مورد آب در نظر گرفت این است که آب آشامیدنی و سرد است. در مورد سرما صحبت می کنیم، ما در مورد گرمایی در دمای اتاق صحبت می کنیم ، نه آبی که از یخچال خارج می کنیم.


چگونه قند قهوه ترک را تنظیم کنیم؟
– شما باید تعیین کنید که چند قهوه درست کنیم و از قبل تصمیم بگیرید که ساده ، متوسط ​​یا شیرین باشد.

ابتدا با توجه به تعداد دفعاتی که درست می کنیم قهوه را داخل قهوه جوش می گذاریم. بیایید این کار را برای دو نفر انجام دهیم. دو قاشق چای خوری قهوه را به قهوه جوش اضافه می کنیم. سپس دو فنجان آب با دمای محیط به قهوه جوش اضافه می کنیم. ما تعیین می کنیم که در آخر چقدر شکر بریزیم. کمی مخلوط می کنیم و مطمئن می شویم که قهوه ها کاملا با آب مخلوط شوند.

آخرین قدم قبل از آماده شدن قهوه ما…
دما و زمان پخت در فوم قهوه مهم است.
دمای اجاق و زمان پخت برای کف دار شدن قهوه ترک مهم است:

– این که آتشی که قهوه جوش را روی آن می گذاریم مزیتی ندارد، بلکه برعکس ممکن است عواقب منفی داشته باشد. به خصوص قهوه های سریع پخته شده کف ندارند. وقتی دیدید که قهوه کمی پخته ما کف می کند، باید کف قهوه را با قاشق به فنجان منتقل کنید. این اولین مرحله حباب بود. بار دوم صبر می کنیم تا قهوه بجوشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *