قهوه عربی نوعی خاصی از روش دم آوری قهوه در بین اقوام عربی در ایران و سایر کشور های عربی میباشد که بسیار مشابه به طرز تهیه قهوه عراقی است که معمولا با دله قهوه عربی دم آوری و سرو میشود و بسیار محبوبیت خاصی دارد. البته طرز تهیه قهوه عربی بدون دله هم امکانپذیر است و میتوان با ابزار های دم آوری مانند جزوه این قهوه را آماده کرد. در طرز تهیه قهوه عربی از ادویه قهوه عربی نیز استفاده میشود که در ادامه به طور مفصل طرز تهیه قهوه عربی را به شما آموزش میدهیم :
فهرست مطالب
قهوه عربی
قهوه عربی، یک از نوشیدنی محبوب در همه کشورها می باشد. اما محبوبیت آن در کشورهای حاشیه خلیج فارس و شهرهای جنوبی کشور ایران از جمله بوشهر، اهواز و بندرعباس بیشتر به چشم می خورد. این قهوه همان طور که از نام آن پیداست در کشورهای عربی، بیشترین مصرف را دارد و به همین دلیل به قهوه عربی معروف است.
برای تهیه و آمادهسازی قهوه عربی، دانههای قهوه باید رو حرارت قرار گیرد ، کمی باید تفت داده شوند (و به صورت بسیار ریزی آسیاب شوند). طرز تهیه قهوه عربی بسیار ساده و آسان است و میتوان به عنوان قهوه فوری نیز از آن نتم برد و حتی طرز تهیه قهوه عربی بسیار شبیه به طرز تهیه قهوه ترک است.
همانند سایر قهوه ها ، می توان برای طعم دادن به قهوه عربی از ادویههایی مانند هل، دارچین، زنجبیل، میخک و زعفران استفاده کرد. قهوه عربی را معمولا در دله (دله ، یک ظرف مخصوص آمادهسازی قهوه می باشد که در بسیاری از کشورها برای آمادهسازی و گرم نگه داشتن قهوه ، برای پذیرایی از مهمانان استفاده می شود.
وسایل سنتی که برای تهیه قهوه عربی
وسایل سنتی که برای تهیه قهوه عربی از آن ها استفاده می کنند شامل :
المحماس : ظرف استوانه ای و گود که برای برشته کردن و تغییر شکل دادن دانه های قهوه از آن استفاده می کنند.
هاون (المجر) : ظرف استوانه ای شکل و بسیار گود می باشد. جنس هاون از نوعی آلیاژ قوی می باشد.
گمگم و دله قهوه : برای تهیه و آمادهسازی قهوه از دو نوع ظرف خاص استفاده میشود. گمگم ظرف بزرگی است که برای آمادهسازی اولیه قهوه عربی و جوشاندن قهوه از آن استفاده میشود.
دله ، نسبت به گمگم قهوه جوش کوچک تری است که برای سرو قهوه در مراسمهای عربی به کار میرود و از آن استفاده می شود.
طرز تهیه قهوه عربی
طرز تهیه قهوه عربی را می توان از افراد ماهر در زمینه تهیه قهوه عربی ، دریافت کرد و یا به سایت اسپرسو میکر رجوع کرده و در آن جا طرز تهیه قهوه عربی را دانلود کرده و از استفاده کرد.
در دستور و طرز تهیه قهوه عربی مواد زیر وجود دارد که باید این مواد را به روش خاص با هم ترکیب کرد و سپس آن را میل کرد :
آب ، پودر قهوه ، هل آسیاب شده ، میخک آسیاب نشده ، زنجبیل (اختیاری) ، زعفران (اختیاری) ، خرما ، انجیر و … برای سرو.
مقدار مورد نیاز از هر کدام از این مواد برای تهیه قهوه عربی با توجه به تعداد افرادی که می خواهند قهوه عربی بنوشند متغیر است.
طرز تهیه قهوه عربی به وسیله مواد یاد شده به این صورت است که ابتدا آب را داخل دله می ریزیم و آن را روی شعله ملایم قرار می دهیم تا به جوش بیاید. آب را از روی حرارت بر می داریم و پودر قهوه را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم.
دوباره دله را روی حرارت می گذاریم و صبر می کنیم تا دله دم بکشد (تشکیل کف روی قهوه و بالا امدن قهوه نشانه های دم کشیدن قهوه می باشد) ، حالا میخک و زعفران و ادویه های دلخواه را به میزان دلخواه به قهوه اضافه می کنیم.
بعد از اضافه کردن ادویه ها دله را دوباره روی حرارت قرار می دهیم و تا تشکیل کف روی قهوه دوباره صبر می کنیم. آن را از روی حرارت برمی داریم و صبر می کنیم تا پودر قهوه تهنشین شود.
قهوه عربی آماده شده است و می توان آن را در فنجان ریخته و با شیرینی ها و … مورد دلخواه خود آن را میل کرد.
باید به این نکته توجه داشته باشیم که در قهوه عربی از شکر و شیر استفاده نمی شود ، برای تهیه قهوه عربی باید از قهوه ای که درصد عربیکای بالا دارد استفاده شود ، بعد از اضافه کردن قهوه ، آب نباید به جوش بیاید زیرا باعث سوختن قهوه می شود ، اندازه دانه هایی که برای تهیه قهوه عربی مورد استفاده قرار می گیرد باید به اندازه دانه های قهوه ای باشد که برای قهوه فرانسه از آن استفاده می شود.
طرز تهیه قهوه عربی بادیه نشین
طرز تهیه قهوه عربی بادیه نشین یکی از نوشیدنی های گرم و لذیذی به شمار می رود که بسیاری از افراد آن را دوست دارند و از نظر ظاهری به خصوص قهوه عربی به دلیل طعم فوقالعاده و منحصر به فردش تفاوتی با هم ندارند به طوری که هم اکنون بسیاری از دوستداران قهوه به دنبال این نوع هستند.
قهوه بدوی عربیکا به دلیل طعم فوقالعاده و منحصربفردش متمایز است، بنابراین ما آن را یکی از محبوب ترین انواع قهوه دانستیم زیرا غلظت بالایی دارد و می توان آن را در خانه تهیه کرد. در اینجا نحوه آسان کردن آن آمده است:
مواد خام
دو لیوان آب.
2 قاشق چایخوری هل یا هل، خیلی ریز رنده شده.
دو قاشق چایخوری و یک دوم قاشق غذاخوری قهوه ریز آسیاب شده.
زعفران یک چهارم قاشق چایخوری.
فواید قهوه عربی
در سطور قبل به مهم ترین روش تهیه قهوه عربی بادیه نشین که مورد پسند بسیاری از افراد است اشاره کردیم که نه تنها این، بلکه فواید بسیاری برای سلامتی بدن دارد از جمله:
قهوه بادوینی عربیکا یا هر نوع قهوه ای می تواند بدن انسان را از خطر ابتلا به دیابت محافظت کند، زیرا می تواند با افزایش حساسیت بدن به هورمون انسولین، سطح قند خون را تنظیم کند که به ورود سلول ها و سوزاندن آنها برای تولید کمک می کند. انرژی، بنابراین دریافتیم که قهوه برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید است.
قهوه بدوی عربیکا با محتوای بالای آنتی اکسیدان مشخص می شود که می تواند از سلول های انسان در برابر اکسیداسیون و رادیکال های آزاد مضر محافظت کند و در نتیجه از سلول های انسان محافظت کند.