انواع روش ها

طرز تهیه قهوه خانگی با بهترین پروفایل قهوه در 5 دقیقه

طرز تهیه قهوه

قهوه با دارا بودن مقداری کافئین , مانع خواب آلودگی افراد می شود , از این رو افرادی که می خواهند زمانی را برای کار و فعالیت بیدار بمانند , از قهوه استفاده می کنند تا از خواب آلودگی آن ها جلوگیری کند . قهوه در بیشتر کافه ها ، قهوه حانه ها و … به روش های مختلفی تهیه می شود .

افراد برای تفریح به تنهایی یا با دوستان و … به کافه ها . قهوه خانه ها می روند و در آن جا قهوه سفارش می دهند .

قهوه انواع مختلفی دارد که هر کدام از این نوع قهوه ها روش تهیه خاص و متفاوتی دارند . انواع قهوه ها ( با توجه به طرز تهیه آن ها ) عبارت اند از : قهوه ترک , قهوه اسپرسو , قهوه عربیکا و …

برای طرز تهیه قهوه اسپرسو می توانید این مقاله را دنبال کرده و با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آموزش تهیه قهوه
طرز تهیه انواه قهوه

قهوه یکی از نوشیدنی هایی که امروزه مورد علاقه بسیاری از مردم می باشد . قهوه از نظر علمی و پزشکی نیز دارای خواص زیادی می باشد , از جمله :

درمان درد های عصبی , درمان سرفه , برطرف کردن یرقان , درمان مسمومیت ناشی از مصرف الکل و … .

روش ها مختلف طرز تهیه قهوه

روش های مختلفی برای تهیه قهوه وجود دارد . در کافه ها و اماکنی که کار و مهارت آن ها تهیه و فروش انواع قهوه می باشد , دستگاه و وسیله های مختلفی برای تهیه قهوه وجود دارد و افراد در زمینه طرز تهیه قهوه ماهر می باشند ( گاهی افراد دوره های آموزش تهیه قهوه را می گذرانند ) . اما افراد در خانه باید با استفاده از وسایل اندک و ساده و با روش های ابتدایی , به تهیه قهوه بپردازند .

قهوه را می توان با روش های ساده و بدون دردسر در زمان کوتاه تهیه کرد:

مواد لازم برای تهیه قهوه :

  • قهوه 30 گرم
  • آب 1 ، 2 فنجان
  • دستگاه قهوه جوش در صورت نیاز
  • شکر به میزان لازم
  • شیر یا خامه به میزان لازم

طرز تهیه قهوه با دستگاه قهوه جوش

در مرحله اول باید دستگاه قهوه جوش را بشوریم. اگر از دستگاه قهوه جوش استفاده می کنید حتما قبل از هر گونه دم آوری آن را تمیز بشورید. دستگاه های قهوه جوش از 4 قسمت تشکیل می شوند.

  1. مخزن آب
  2. فیلتر آلومینیومی
  3. مخزن جمع‌آوری قهوه
  4. فیتر آلومینیومی
طرز تهیه قهوه آماده
طرز تهیه قهوه

طرز تهیه قهوه

برای اینکه بتوانید 1 فنجان قهوه را به مدت چند دقیقه تهیه کنید. ابتدا لازم است مقداری قهوه ” 1.2 قاشق غذاخوری ” را داخل فنجان ریخته و سپس کم‌کم آب جوش را به قهوه اضافه کنیم. اگر می خواهید قهوه را برای چند نفر درست کنید لازم است مواد لازم را افزایش داده و سپس اقدام به تهیه قهوه کنید.

نکته: برای اضافه کردن قهوه به داخل فنجان از قاشق های چوبی استفاده کنید.

آب جوش را می توانید با کتری روی گاز تهیه کنید . یا لیوان آب را پر کرده و داخل دستگاه مایکروفر قرار داده و سپس به فنجان قهوه اضافه کنید.

برای بهتر کردن طعم قهوه می توانید به آن شکر و شیر اضافه کنید. طعم قهوه بسیار تلخ بوده و بسیاری از افراد برای بهتر شدن طعم قهوه اندکی شیر و شکر به میزان لازم به قهوه اضافه می کنند.

آموزش طرز تهیه قهوه
طرز تهیه قهوه

طرز تهیه قهوه ترک

برای طرز تهیه قهوه ترک ابتدا قهوه جوش , پودر قهوه , آب سرد و شکر مورد نیاز است.

برای تهیه قهوه در این روش ابتدا دانه های قهوه را ریز ریز می کنیم ( این کار را می توان به وسیله آسیاب انجام داد ) , سپس به ازای هر فنجان قهوه , سه چهارم فنجان آب سرد داخل قهوه جوش می ریزیم ( برای سر نرفتن بهتراست آب تا قسمت ابتدای گردنه قهوه جوش باشد نه بیشتر و بالاتر ) , حالا قهوه ای را که به وسیله آسیاب ریز کردیم و به شکل پودر درآمده است را به آب اضافه می کنیم ( به ازای یک فنجان آب , دو قاشق چای خوری قهوه کافی است ) , معمولا قهوه را به صورت تلخ مصرف می کنند.

اما افرادی که تمایل به خوردن قهوه شیرین دارند در این مرحله می توانند به آن شکر نیز اضافه کنند ( به ازای دو قاشق چای خوری قهوه , یک قاشق چای خوری شکر کافی است ) , حالا گاز را روشن کرده و تا حباب زدن قهوه صبر می کنیم ( شعله نباید زیاد باشد , قهوه را نباید هم زد ) , وقتی تمامی حباب ها یک جا جمع شدند و به سطح قهوه آمدند , قهوه را از روی گاز برمی داریم , آن را سرد کرده و در فنجان می ریزیم.

طرز تهیه قهوه موکا

برای تهیه قهوه موکا قهوه آسیاب شده اسپرسو , شیر , موکا و شکر نیاز است .

برای تهیه قهوه موکا هم از نسکافه و هم از اسپرسو می توان استفاده کرد , بعد از جوشیدن شیر , تا زمانی که روی شیر کف به وجود بیاید آن را هم می زنیم , کافی است کف فنجان شکلات ریخته , قهوه را اضافه کرده و روی آن را با کفی که از شیر بدست آمد را می پوشانیم و به آن خامه اضافه می کنیم.

 

طرز تهیه قهوه

 

طرز تهیه قهوه فرانسه

پودر قهوه , آب جوش , شیر و شکر ( در صورت دلخواه ) مورد نیاز است.

قهوه فرانسه به راحتی و با ساده‌ترین روش و با کم‌ترین وسیله در دسترس آماده می شود . برای تهیه قهوه فرانسه مقدار مورد نیاز قهوه را داخل توری قوری ( قوری که برای دم کردن چایی از آن استفاده می کنیم ) می ریزیم , سپس به آن آب جوش اضافه می کنیم , حالا تا دم کشیدن قهوه صبر می کنیم و بعد از دم کشیدن قهوه آن را مانند چای صاف کرده و میل می کنیم.

طرز تهیه قهوه کیسه ای

آب جوش و قهوه کیسه ای مورد نیاز این روش می باشد .
همانند چایی کیسه ای آن را در داخل فنجان آب جوش قرار می دهیم و بعد از رنگ دادن , کیسه را از فنجان خارج کرده و قهوه را میل می کنیم .

طرز تهیه کاپوچینو

برای این کار به شیر , اسپرسو نیاز داریم .
برای تهیه کاپوچینو ابتدا مقدار شیر مورد نیاز را ( به ازای یک نفر , دو سوم فنجان شیر کافی است ) را داغ می کنیم ( نباید شیر جوشیده شود ) سپس به وسیله هم زن , شیر را تا زمان تشکیل فوم هم می زنیم . در فنجان ابتدا کمی اسپرسو کف فنجان می ریزیم , بعد شیر را اضافه می کنیم و روی آن را با فوم تشکیل شده , می پوشانیم .

طرز تهیه لاته

برای تهیه این قهوه و اسپرسو نیاز است .
لاته ترکیب حاصل از شیر و اسپرسو می باشد . با دستگاه اسپرسو ساز باید شات اسپرسو تهیه کرد و با مقداری شیر مخلوط کرد.

چند نکته برای طرز تهیه قهوه عالی

1- قهوه خود را تا حد امکان نزدیک به تاریخ رست شدن آن مصرف کنید.

هر چه قهوه بعد از بو دادن زودتر مصرف شود، عطر و مزیت خود را بیشتر حفظ می کند. قهوه تازه برشته شده را از کجا بخریم؟ شما میتوانید با مراجعه به سایت اسپرسو میکر تازه ترین دانه قهوه رست شده را تهیه فرمایید. برای عاشقان واقعی قهوه، غلاف ها و کپسول ها تضمینی برای داشتن قهوه خوب نیستند، زیرا محتویات آنها اغلب از قبل برشته شده است. اما کیفیت سوخاری نیز قیمت و نسبتاً بالایی دارد.

2- قهوه تازه آسیاب شده را انتخاب کنید.

وقتی یک‌دانه قهوه آسیاب شود، تنها در 2 ساعت طعم خود را از دست می دهد! برای کسانی که قهوه‌های سرشار از رایحه و تفاوت‌های ظریف را دوست دارند، لازم است دانه‌های قهوه را در آخرین لحظه قبل از مصرف آسیاب کنند. بنابراین میتوانید از آسیاب قهوه، دستی یا برقی استفاده کنید.

3- بسته های قهوه منعطف با دریچه تازگی را ترجیح دهید

پس از برشته شدن، قهوه شروع به انتشار دی اکسید کربن می کند که باعث متورم شدن بسته ها می شود. برای رفع این مشکل، تولیدکنندگان قهوه، قهوه برشته شده را برای چند روز در هوای آزاد می گذارند تا خشک شود تا دی اکسید کربن از آن خارج شود، اما متأسفانه، بخش زیادی از عطر قهوه. سپس این قهوه در کیسه های فشرده یا انعطاف‌پذیر یافت می شود. امروزه، در فروشگاه های ما، بسته‌های قهوه با «دریچه‌هایی» وجود دارد که امکان تخلیه دی اکسید کربن بدون ورود اکسیژن را فراهم می‌کند. با این سیستم عطر قهوه بهتر حفظ می شود.

4- قهوه خود را به درستی مصرف کنید

یکی از کلیدهای یک قهوه موفق، نسبت مناسب آب و قهوه است. نسبت یک اسپرسو 7 گرم قهوه به 3 سی سی آب است. برای قهوه ساز فیلتر حدود 65 گرم قهوه برای 1 لیتر آب قرار می دهیم. دوزها همچنین می توانند با توجه به شدتی که ما دوست داریم در دهان داشته باشیم متفاوت باشد. قهوه قوی یا قهوه سبک: این یک موضوع سلیقه ای است.

5- آب قهوه خود را انتخاب کنید

قهوه موجود در فنجان ما 98 درصد آب است. بنابراین عنصری نیست که باید نادیده گرفته شود. تنوع مواد معدنی موجود در آب روی عطر قهوه ما تاثیر می گذارد. بنابراین آب لوله کشی را که حاوی کلر بیش از حد است فراموش می کنیم. استفاده از آب چشمه، بطری شده، نه خیلی معدنی باعث می شود طعم آن تغییر نکند و همچنین دستگاه های قهوه ساز را از رسوبات آهکی حفظ کند.

6 – دمای آب مناسبی برای دم کردن قهوه خود داشته باشید

داغ اما نه زیاد. دمای آب باید به اندازه کافی گرم باشد تا قهوه دم بکشد. ایده آل این است که آن را بین 90 تا 96 درجه سانتیگراد دم کنید. فراتر از این دما، قهوه تلخی و قابض بودن (زبری در دهان) خود را حفظ می کند.

7- قهوه خود را قبل و بعد از باز کردن به خوبی نگهداری کنید

برای اینکه قهوه خود را به خوبی حفظ کنید، ابتدا باید آن را از نقاط داغ آشپزخانه دور نگه دارید زیرا ممکن است قهوه ترشح کند و اکسید شود.

بهترین راه برای نگهداری قهوه پس از باز کردن آن این است که آن را در یک کیسه یا جعبه دربسته قرار دهید و سپس آن را در جای خنک مانند یخچال نگهداری کنید. قهوه برشته شده تمام عطرهای خود را برای حدود یک هفته حفظ می کند. برای اینکه قهوه خود را برای مدت طولانی تری نگه دارید، کیسه هواگیری آن را در فریزر قرار دهید! با سرما، قهوه رایحه خود را برای مدت طولانی تری حفظ می کند.

 

طرز تهیه قهوه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا