قهوه اندونزى چيست و تنوع قهوه در اندونزى چگونه است ؟

قهوه اندونزي چيست

قهوه اندونزى چيست ؟

درباره قهوه اندونزى : قهوه ای که در بازار جهانی فروخته می شود معمولاً ترکیبی از دانه های بو داده دو گونه گیاه عربیکا و روبوستا است. تفاوت این دو نوع عمدتاً در طعم و میزان کافئین است. قهوه عربیکا که قیمت بالاتری در بازار جهانی دارد ، طعم ملایم تری دارد و تقریباً 70 درصد کافئین کمتری نسبت به قهوه روبوستا دارد.

 

مناطق نیمه گرمسیری و استوایی شرایط خوبی برای پرورش قهوه فراهم می کنند. بنابراین ، کشورهایی که بر تولید قهوه جهان تسلط دارند ، در آمریکای جنوبی ، آفریقا و آسیای جنوب شرقی واقع شده اند.

 

قهوه کالایی است که در معاملات آتی و بورس کالا و از همه مهمتر در لندن و نیویورک معامله می شود .

اندونزی در میان تولید کنندگان و صاد کنـــــــــــندگان قهوه در جهان قرار دارد. بیشتر تولیدات از نوع روبوستا با کیفیت پایین است. اندونزی همچنین به دلیل داشتن تعداد زیادی قهوه خاص و اسپشياليتي مانند ‘کوپی لوواک’ (معروف به گرانترین قهوه در جهان) و ‘کوپی ماندایلینگ’ شناخته شده است . از نظر کالاهای کشاورزی ، قهوه چهارمین محصول بعد از روغن نخل ، لاستیک و کاکائو در اندونزی است.

قهوه اندونزي چيست

شما ميتوانيد براي سفارش بهترين قهوه هاي اسپشياليتي و تجاري به فروشگاه آنلاين espresso maker مراجعه كنيد .

مزارع كشت قهوه اندونزى

قهوه توسط هلندی ها به این مجمع الجزایر معرفی شد ؛ آنها در اصل درختان قهوه را در اطراف قلعه باتاویا کاشتند ، اما به سرعت تولید قهوه را در قرن های 17 و 18 به مناطق بوگور و سوکابومی جاوا غربی گسترش دادند. معلوم شد که اندونزی از آب و هوای تقریباً ایده آلی برای تولید قهوه برخوردار است ، به همین دلیل به زودی مزارع در سایر مناطق جاوا و جزایر سوماترا و سولاوسی تأسیس شد.

 

امروزه مزارع قهوه اندونزى مساحت تقریبی 1.24 میلیون هکتار ، 933 هکتار روبوستا و 307 هکتار عربیکا را پوشش می دهد. بیش از 90 درصد کل مزارع ؛ کشت تولید کنندگان کوچک است که مالک مزارع نسبتاً کوچکی هستند که هر کدام حدود 1-2 هکتار مساحت دارند. برخلاف رقبایی مانند ویتنام ، اندونزی مزارع بزرگ قهوه ندارد و بنابراین در تأمین حجم و کیفیت تولید پایدار مشکل بیشتری دارد ، در نتیجه تولید برخی از رقابت ها را در بازار بین المللی از دست می دهد.

نوع قهوه اندونزى

همانطور که در بالا ذکر شد و مشابه غول قهوه منطقه ای ویتنام ، بیشتر تولید قهوه در اندونزی از نوع روبوستا با کیفیت پایین است. ميوه قهوه Arabica ( عربيكا ) با کیفیت بالاتر، بیشتر از کشورهای آمریکای جنوبی مانند برزیل ، کلمبیا ، السالوادور و کاستاریکا تهیه می شود. بنابراین ، بیشتر صادرات قهوه اندونزی (حدود 80 درصد) از دانه های روبوستا تشکیل شده است. صادرات قهوه فرآوری شده تنها قسمت كمی از صادرات قهوه اندونزی است .

بهترین قهوه اندونزی از مزرعه به فنجان از سه منطقه می آید: سولاوسی ، سوماترا و جاوا. از سه منطقه ، جاوا با اسیدیته درخشان و مشخصات میوه ای تمیز ، تولید کننده ترین و مشهورترین قهوه عربیکا است. امروزه حدود 90٪ قهوه اندونزیایی از نوع روبوستا است که امروزه غالباً برای قهوه تجاری استفاده می شود.

قهوه اندونزي چيست

 

استانهایی که بیشترین تولید قهوه اندونزى را تشکیل می دهند عبارتند از:

Robusta ( روبوستا )

Arabica ( عربيكا )

Bengkulu (Sumatra)

(Aceh (Sumatra

South Sulawesi

 

North Sumatra

Lampung (Sumatra)

java

 

با شروع دهه 1960 ، اندونزی رشد کمی اما ثابت در تولید قهوه داخلی را نشان داد. با این حال ، طبق آمار اندونزی ، اندازه قهوه اندونزى در حال کاهش است زیرا کشاورزان توجه خود را به محصولات (مانند روغن نخل خام و هسته خرما) ، لاستیک و کاکائو معطوف کرده اند که بازده بیشتری دارند. در بازار بین المللی به این ترتیب ، مزرعه های قهوه – یا بخشهایی از آن – به مزارع کالاهای دیگر تبدیل می شدند.

 

در سال 2012 ، تقریباً 70 درصد از کل تولید سالانه دانه های قهوه اندونزى ، عمدتا به مشتریانی در ژاپن ، آفریقای جنوبی ، اروپای غربی و ایالات متحده صادر شده است. با این حال ، با افزایش مصرف داخلی قهوه اندونزى ، صادرات کاهش یافته است. مصرف قهوه دراندونزی با نرخ رشد سالانه مرکب 7.7٪ در سال های 2011-2014 افزایش یافته است. با این حال ، سرانه مصرف قهوه در اندونزی کم است.

قهوه اندونزى ( اسپشياليتى )

اندونزی علاوه بر تولید قهوه معمولی ، چندین قهوه خاص نیز تولید می کند. مشهورترین اين قهوه ها قهوه لوواک (kopi luwak) ، قهوه توراجا ، قهوه Aceh و قهوه Mandailing است. قهوه اول – قهوه لوواک – مشهورترین نوع قهوه است ، زیرا به عنوان گرانترین قهوه جهان شناخته می شود.

این قهوه از ميوه قهوه اى که از سیستم گوارشی نخل آسیایی (حیوان گربه سان) عبور کرده است ، دم می شود. با توجه به این فرآیند خاص تخمیر در داخل حیوان (و با توجه به اینکه سایوت قادر به انتخاب آبدارترین گیلاس های قهوه است) اعتقاد بر این است که این قهوه طعم غنی تری دارد. روند تولید پرمشغله و کمبود آن در بازار بین المللی باعث گرانی قیمت آن می شود.

قهوه اندونزي چيست

چشم انداز آینده قهوه اندونزى

براساس انجمن صادرکنندگان قهوه اندونزی (AEKI) ، کشاورزان اندونزیایی با همکاری وزارتخانه های مربوطه . قصد دارند مزارع قهوه اندونزى را همزمان با جوان سازی محصولات قدیمی . از طریق برنامه های تشدید ، گسترش دهند. با افزایش سطح ، تولید قهوه در اندونزی طی ده سال آینده قصد دارد بین 900000 تا 1.2 میلیون تن در سال برسد. با رشد تقاضای جهانی و داخلی ، سرمایه گذاری در بخش قهوه کشور مورد نیاز است.

انتظار می رود علاوه بر افزایش مقدار دانه ها ، کیفیت نیز به دلیل نوآوری های فناوری افزایش یابد. با این حال ، تولید قهوه در هر هکتار در مقایسه با سایر کشورهای بزرگ تولید کننده قهوه هنوز کم است. در سال 2015 ، اندونزی 741 کیلوگرم دانه روبوستا در هکتار و 808 کیلوگرم دانه عربیکا در هکتار تولید کرد. در ویتنام ، این رقم 1500 کیلوگرم در هکتار و در برزیل – 2000 کیلوگرم است.

در طول فصل برداشت 2014-2015 ، در جهان کمبود 6.4 میلیون کیسه دانه قهوه وجود داشت.  (در نتیجه افزایش شدید قیمت قهوه در سال 2014) . این کمبود به دلیل ترکیبی از افزایش مصرف قهوه در بازارهای نوظهور و کاهش تولید قهوه . به دلایل مربوط به زمان ایجاد می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *