قهوه لاته

خیلی ها قهوه لاته را دوست دارند اما هنوز تعداد کمی او را می شناسند. وقتی مردم به قهوه فکر می کنند ، این یکی از اولین چیزهایی است که به ذهن خطور می کند. شیر غلیظ ، خامه ای و اسپرسوی غنی و قدرتمند در مخلوطی خوشمزه به اسم قهوه لاته گرد می آیند که دهان هر عاشق قهوه را سیراب می کند.

قهوه لاته چیست؟

قهوه لاته یک قهوه کلاسیک است که با دو ماده اصلی تهیه می شود: اسپرسو و شیر بخارپز. کلمه ” latte ” از کلمه ایتالیایی ” caffee e latte ” آمده است (انواع دیگر ” caffee latte ” و ” caffe llatte “) ، که به معنای ساده ” قهوه و شیر ” است.

ترکیب استاندارد برای لاته 3/1 اسپرسو ، 2/3 شیر بخارپز شده و یک لایه کوچک و نازک از میکرو کف است. با این نسبت ، دستگاه قهوه ساز هنگام سفارش آن می تواند اندازه قهوه لاته شما را به راحتی تنظیم کند ، اگرچه اندازه سنتی آن برای لاته بین 10-12 اونس است.

طرز تهیه کافه لاته ، کافه لاته گانودرما

چرا عاشق قهوه لاته می شیم؟

با این حال ، یکی از فاکتورهای بسیار خوب در مورد لاته قابل تنظیم بودن بسیار زیاد آن است. می توان قهوه لاته را به راحتی با طعم دهنده هایی مانند موکا ، کارامل ، وانیل یا شربت دیگری و همچنین انواع مختلف شیر مانند سویا ، بادام ، نارگیل یا بلغور جو دوسر تزئین کرد.

علاوه بر این ، شما همچنین می توانید قهوه را به جای کامل با مکمل چای جایگزین کنید! برخی از مکمل های محبوب چای شامل ماسالا چای ، ماتچا ، رویبوس و … هستند.

نکته جالب در مورد لاته این است که این یک نوشیدنی اسپرسو عالی برای کسانی است که چیز خیلی قوی نمی خواهند. با وجود اسپرسو ، که از نظر کافئین بسیار قوی و قوی است ، نسبت شیر ​​به میزان قابل توجهی از شدت کافئین قهوه می کاهد.

خواص قهوه اسپرسو " 10 دلیل سالم برای نوشیدن قهوه "

هنر لاته ( لاته آرت )

بسیاری از باریستاها به دلیل تمرین فوق العاده ای که در ایجاد هنر لاته ایجاد می کنند ، از دم کردن لاته لذت می برند. این شکل هنری شامل ریختن منظم شیر بخارپز شده در اسپرسو برای ایجاد طرح های پیچیده مانند برگ ، گل ، شکل قلب و غیره است ( البته كه هر طرح اسم خاص خودشو داره ) . سالانه حتی یک مسابقه بین المللی لاته برگزار می شود که یک اتفاق بسیار مورد توجه جامعه قهوه است.

طرز تهیه لاته در خانه با استفاده از دستگاه اسپرسو

افسانه لاته

بنابراین این نوشیدنی کلاسیک قهوه از کجا آمده است؟ مردم از قرن هفدهم از ترکیب قهوه + شیر لذت می برند و با گذشت زمان ، نام و مرجع گروه نوشیدنی تکامل یافته است. در اواخر قرن هجدهم میلادی ، قهوه خانه ها در اتریش نوشیدنی به نام کاپوزینر را که شامل قهوه با خامه ، شکر و ادویه بود ، شروع کردند. این آغاز کاپوچینوی کلاسیک ایتالیایی بود.

قهوه لته ، طرز تهیه قهوه لاته

اصطلاح ” caffee e latte ” اولین بار در سال 1867 توسط ویلیام دین هاولز در مقاله ای با عنوان “سفرهای ایتالیایی” در زبان انگلیسی ظاهر شد. اگرچه قهوه اغلب به عنوان بخشی از صبحانه در خانه های اروپایی سالها مصرف می شد ، لاته یک اختراع آمریکایی است. در طول تاریخ ، حتی در طول جنگ جهانی دوم ، “لاته” را نمی توان در لیست کافی شاپ های ایتالیا یا فرانسه یافت.

دلیل اصلی سازگاری کلمه ” latte ” این است که یک کلمه عامیانه کوتاه شده ساده برای ” cafe latte ” ، قهوه و شیر AKA است. با گذشت زمان ، مخفف ” latte ” شروع به اشاره به نوشیدنی اسپرسو کرد که بیشتر شامل شیر بود. بقیه تاریخ است!

فواید قهوه تلخ " 10 فواید قهوه برای سلامتی " | مرجع تخصصي

مقایسه نوشیدنی

لاته در واقع دارای انعطاف پذیری زیادی در مواد تشکیل دهنده است ، اما می تواند با سایر نوشیدنی های اسپرسو نیز اشتباه گرفته شود. در اینجا برخی از محبوب ترین نوشیدنی های قهوه آورده شده است که به راحتی می توان آنها را با لاته محبوب اشتباه گرفت.

کافه یا لاته

سلف لاته ، کافه لاته به اندازه قهوه و شیر مانند لاته است. با این حال ، تفاوت اصلی این دو نوشیدنی قهوه در نوع قهوه ای است که در آنها استفاده شده است. از آنجا که قهوه مقطر هنگام دم از نسبت آب به قهوه بیشتری استفاده می کند ، قهوه مقطر حاوی مقدار کافی کافئین است ، اگرچه شدت آن به اندازه کافئین موجود در اسپرسو نیست.

در مورد آرایش ، قهوه لاته معمولاً حاوی حدود 1/2 قهوه مقطر تا 1/2 شیر بخار پز است. برخلاف لاته ، کافه لاته به جای اسپرسو از قهوه مقطر مرتب استفاده می کند. برخلاف کافه لاته ، یک لاته از حدود 3/1 اسپرسو و 2/3 شیر تشکیل شده است.

 

قهوه لاته گانودرما ، کافه لاته چیست

 

ماکیاتو لاته

Latte Macchiato ، پسر عموی خنک لاته و ماکیاتو ، ترکیبی از این دو نوشیدنیاست. هنگام تهیه لاته ، اسپرسو ابتدا در فنجان ریخته می شود و شیر بخارپز شده پس از آن ریخته می شود. اما ، ماکیاتو لاته نقطه مقابل این فرایند است.

شیر بخار پز می شود تا زمانی که یک قوام کف مخملی شود ، سپس در یک فنجان ریخته می شود. بعد از اینکه شیر را داخل آن ریختید ، به آرامی نیمی از گل اسپرسو را روی آن بریزید. در نتیجه نوشیدنی لایه ای ایجاد می شود که روی آن لکه اسپرسو وجود دارد ، ” ماکیا ” نامیده می شود.

تفاوت اصلی بین لاته و ماکیاتو در نحوه قرارگیری مواد و همچنین میزان اسپرسو است.