
فهرست مطالب
رست قهوه
رست دانه قهوه چیست ؟؟
رست دانه قهوه به معنای “قرار دادن دانه های سبز قهوه در معرض حرارت زیاد برای مدت طولانی بدون اضافه کردن چربی یا آب است، به طوری که بپزد، پوسته قهوه ای پیدا کند و ترد شود”. در مورد رست قهوه، این به معنای دانه های قهوه خام است. بنابراین، رست کردن قهوه فرآیند برشته کردن و قهوه ای کردن دانه های قهوه است. هنگامی که قهوه رست می شود، به اصطلاح رایحه های برشته در دانه قهوه ایجاد می شود.
انواع درجه رست قهوه
رنگ دانه قهوه ای روشن است و روی سطح آن هیچ روغنی وجود ندارد. این رست دانه باعث اسیدیته بالاتر دانه قهوه میشود.
رنگ دانه قهوه ای روشن مایل به تیره است و روغن روی سطح آن مشخص نیست. این رست کردن بیشتر به خصوصیات قهوه احترام می گذارد و باعث می شود که کیفیت آن ظاهر شود و در عین حال تعادل کافی بین رایحه و اسیدیته را تضمین می کند.
که به عنوان برشته ایتالیایی نیز شناخته می شود: رنگ دانه قهوه تیره، تقریبا سیاه است و روغن هایی که به سطح رسیده اند، به وضوح قابل مشاهده هستند. تلخی بر ویژگیهای این قهوه غالب است و باعث میشود تمام ویژگیهای دیگر در مرحله بعد از سرو ناپدید شوند. در سنت ایتالیایی، آن را مناسب ترین بو دادن برای استخراج اسپرسو میدانند، حتی اگر این افسانه اکنون از بین رفته باشد.

رست با کیفیت ترین دانه های قهوه
مرغوب ترین و با کیفیت ترین دانه های قهوه از بهترین کشور های تولید قهوه در جهان در کارگاه های رست قهوه اسپرسو میکر رست و آماده فروش میشود

ساخت خاص ترین پروفایل قهوه
تیم رستری اسپرسو میکر همواره در تلاش هستند تا ترکیبات خاص و ویژه ای را برای به وجود آوردن طعمی بینظیر تر از همیشه قهوه را برای مشتریان آماده کنند

رست قهوه قبل از ارسال
نحوه ارسال دانه های قهوه رست شده چه به صورت جزئی و چه کلی همواره به این شکل میباشد که بعد از سفارش گیری 1 روز قبل از ارسال دانه های قهوه رست میشوند
چرا رست قهوه اینقدر مهم است؟
دانه های قهوه را دانه های گیلاس قهوه نیز می نامند. اینها پس از برداشت فرآوری شده و خشک می شوند. که اصطلاحا قهوه سبز گفته می شود. قبل از برشته کردن، دانههای قهوه خام سبز هستند و رایحهای بی بوی دارند. در واقع، دانههای قهوه سبز اصلاً بویی شبیه بوی قهوه را ندارند. این به این دلیل است که قهوه زمانی که برشته می شود تنها 800 تا 1000 ماده معطر ایجاد می کند. و این مواد طعم بی نظیری به قهوه می دهند. بسته به نوع برشته کردن، روستر می تواند بر تشکیل این مواد معطر تأثیر بگذارد و در نتیجه طعم قهوه را نیز تعیین کند.
فرآیند برشته کردن
به بیان صریح، رست قهوه به معنای تبدیل دانه های قهوه سبز به قهوه ای است. فرآیند رست خود فرآیندی است که از مراحل مختلفی تشکیل شده است. بسته به اتفاقی که در این مراحل فردی می افتد، این بر طعم نوشیدنی قهوه کافئین دار شما تأثیر می گذارد. بنابراین دقیقاً در طول فرآیند برشته کردن چه اتفاقی میافتد؟ سه مرحله اساسی در برشته کردن وجود دارد: خشک کردن، قهوه ای شدن، و توسعه یا برشته شدن خود.
خشک
دانه قهوه خام دارای رطوبت 8-12 درصد است. بنابراین لازم است قبل از شروع بو دادن واقعی آنها را خشک کنید. به عنوان یک قاعده، مرحله خشک کردن با یک روستر درام استاندارد حدود 4 تا 8 دقیقه طول می کشد. در پایان فرآیند خشک کردن، دما معمولاً در حدود 160 درجه سانتیگراد است. با این حال، توصیه می شود که مراقب باشید، به خصوص در مورد روسترهای درام. چون اگر در همان ابتدا خیلی گرم شوند، حبوبات می سوزند.
قهوهای مایل به زرد
از 160 درجه سانتیگراد قهوه شروع به بوی نان برشته و یونجه می کند. از این لحظه، پیش سازهای عطر شروع به تبدیل شدن به عطر می کنند.
اکنون واکنش Maillard که مسئول رنگ قهوه ای دانه های قهوه است آغاز می شود. در واکنش میلارد، کاهش سطح قند و اسیدهای آمینه واکنش نشان می دهد و صدها ترکیب طعم و رنگ مختلف ایجاد می کند. اینها ملانوئید نامیده می شوند. در این مرحله فرآیند برشته کردن به طور طبیعی کند می شود. برخی از برشتهها نیز عمدا سرعت آن را در این مرحله کاهش میدهند تا از توسعه طعم اطمینان حاصل کنند. در اواخر مرحله قهوه ای شدن، دانه های قهوه شروع به ترکیدن می کنند. این پدیده اولین ترک نامیده می شود. با آن مرحله توسعه یا سرخ کردن آغاز می شود.
درجه برشته شدن
به اصطلاح درجه رست شدن قهوه یکی از مهمترین فاکتورها در هنگام رست کردن قهوه است. نتایج متفاوتی را که می توانید هنگام رست کردن قهوه بدست آورید اندازه گیری می کند. با تغییر دما و زمان رست شدن می توانید بر درجه رست شدن تأثیر بگذارید. درجه رست شدن مربوط تأثیر بسزایی بر عطر، طعم و هدف قهوه دارد.
ضمناً می توانید درجه رست شدن را هم با رنگ سنج یا با چشیدن اندازه گیری کنید. رست کنندهها معمولاً میخواهند عطر قهوه را تقویت کنند و به درجهای از برشته شدن برسند. به طور معمول، قهوه رست روشن اسیدی تر است، قهوه برشته تیره تلختر است. همچنین طعمهای میوهای با رستهای سبک بیشتر رایج است، در حالی که طعمهای دودی و طعمهای برشته با رستهای سنگین بیشتر رایج هستند.