طبع قهوه چیست + خواص درمانی + تاثیر در طب سنتی + طبع نسکافه گلد و کلاسیک ( راهنمای جامع )

طبع قهوه و مضرات آن

طبع قهوه چیست ؟ آیا واقعا کاملا سرد و خشکه ؟!! ( هر آنچه در مورد خواص و مضرات و طبع انواع قهوه باید بدانید )


سوال : طبع قهوه گرمه یا سرده ؟  خیلی ساده و مختصر بگم که طبق مطالعات پیاپی تو آزمایشگاه و کارگاه های عملی خارج و داخل کشور، مشخص شد که طبع قهوه کاملا سرد و خشکه .

خلاصه مطالب

  •  طبع قهوه چیست + استفاده زعفران به عنوان مصلح
  •  نقش مفید آنتی اکسیدان در بدن از تاثیرات طبع قهوه
  • رادیکال های آزاد ( Free Radicals )
  • اثر آنتی اکسیدان ( Antioxidant ) بر رادیکال آزاد از تاثیرات طبع قهوه
  • اثرات طبع قهوه
  • طبع قهوه ترک و تاثیرات دم آوری آن در درمان 
  • طبع قهوه سبز به همراه خواص درمـــانی فـــوق الــعاده
  • طبع نسکافه گلد و کلاسیک
  • ترکیـــبات قهوه آســـیاب شــده 
  • مقایسـه بین طبع قهوه خام و طبع قهوه برشته شده

درباره طبع قهوه + خواص و مضرات + مصلح قهوه

قهوه به خاطر مقدار خیلییی زیاد آنتی اکسیدان و مواد مغذی که داره ، برای بدن خیلی مفــــیـــــده و جزء نوشیدنی های محبوب و خاص نه تنها ایران ، بلکه جهانه . طبع قهوه سرده و رطوبت رو خشک میکنه و برای افراد سرد مزاج این نوشیدنی قطعا دلچسبه اما پیشنهاد میشه این افراد قهوه را به همراه مصلح ان سرو کنند . زعفران (  زعفرون :))  ) بهترین گزینه برای انجام این کاره چرا که شما وقتی قهوه خودتونو دم می کنید ، اگر موقع دم کردن از زعفرون استفاده کنید ، کاملا متوجه عطر و طعم خوب بی نظیر این گیاه خفن میشید . پس زعفران برای افراد سرد مزاج گزینه ی خوبی برای دم کردن هنگام قهوه است .

طبع قهوه زعفران

گیاه زعفران

هر آنچه که باید درباره آنتی اکسیدان ( Antioxidant ) قهوه بدونی رو اینجا من بهت میگم . حالا بریم ببینیم نقش آنتی اکسیدان تو بدن ما چیه دقیقا و چیکار میکنه که اینقدر مهمه ؟!!!


خواص درمانی طبع قهوه و نقش مفید آنتی اکسیدان در بدن

قبل از هر چیزی بگم که نوشیدن درست قهوه ، میتونه بدن رو در برابر خطر مبتلا به بیماری های کبد ؛ آلزایمر و دیابت نوع 2 مقاوم کنه . از خواص درمانی دیگه قهوه ، وجود منابع قدرتمند آنتی اکسیدان هستش . حالا واقعا نقش آنتی اکسیدان در بدن انسان چیست ؟

خواص درمانی طبع قهوه

 

رادیکال های آزاد ( Free Radicals )

شما اول باید بدونید که بدن شما همیشه تحت حمله رادیکال های آزاد قرار میگیره که میتونه به مولکول های خیلی مهم پروتئین و DNA شما آسیب بزنه البته شما که بزرگواری داداش .

با مطالعات زیاد دانشمندا این رو ثابت کردن که تجمع زیاد اکسیژن و محصولات واکنش نیتروژن در بدن از جمله رادیکال های آزاد از جمله آنیون سوپر اکسید ، رادیکال هیدروکسیل ، رادیکال هیدروپراکسیل ؛ دلیل اصلی تغییر پاتالوژیک توی بدن انسانه که باعث  پیری زودرس و بیماری های مختلفه .

طبع قهوه

خواص طبع قهوه و اثر آنتی اکسیدان ( Antioxidant ) بر رادیکال آزاد

به طور کلی آنتی اکسیدان موجود در قهوه باعث تضعیف فعالیت رادیکال های آزاد در بدن میشه که این خودش باعث کم شدن خطر پیری زودرس میشه و بدن مارو در برابر بیماری های ناشی از استرس اکسیداتیو ( Oxidative Stress ) مثل سرطان محافظت میکنه . مواد مغذی موجود تو قهوه باعث میشه از خطر مبتلا به بیماری های متعدد جلوگیری میکند .

البته آنتی اکسیدان جز قهوه تو خیلی چیزا هست مثل تمشک و شاتوت و زالزالک و زغال‌اخته و گشنیز وووو

منابع آنتی اکسیدان طبع قهوه


اثرات طبع قهوه و خواص درمانی آن

  • با قهوه طول عمر بیشتری دارید : اثرات طبع قهوه در انسان باعث طول عمر زیاد انسان می شود و از بیماری های زیادی مانند بیماری های عروقی وقلبی ، دیابت و بیماری های کلیوی ، بیماری های کبدی و سکته جلوگیری میکند .این مطالعه نشان می دهد که قهوه شما را در برابر بیماری دیابت نوع 2 ، محافظت می کند.
  • دچار نارسایی قلبی نمی شوید : اگر هر روز یک یا دو فنجان قهوه میخورید باید بدونید که قهوه برای پمپاژ خون در قلب های ضعیف بسیار مفید است و با مصرف قهوه شما در برابر نارسایی قلبی محفوظ هستید .
  • محافظت در برابر خطر ابتلا به بیماری پارکینسون : طبع قهوه و کافئین موجود در آن نه تنها برای جلوگیری از بیماری پارکینسون مفید است ؛ بلکه باعث می شود افرادی که با این بیماری دست و پنجه نرم میکنند ، خیلی بهتر از قبل بتوانند حرکات خود را کنترل کنند .
  • جگر شما درد نکنه : تحقیقات نشون داده که افرادی که دائم قهوه مصرف می کنند ، از آنزیم های کبدی برخوردارند که باعث جلوگیری از خطر ابتلا به بیماری های کبدی می شود .
  • DNA شما خیـــــــلی قوی میشه : قهوه دارک رست با کافئین بالا باعث کاهش شکستگی های ساختمان DNA شما میشود که خیلی طبیعی اتفاق میفته اما اگر سلول ها بافت رو ترمیم نکنند باعث ابتلا به سرطان میشوید .
  • خطر ابتلا به سرطان روده یزرگ صفر می شود : تحقیقات نشون داده که از هر 23 زن یک زن مبتلا به سرطان روده بزرگ است . جالبه بدونید کسانی که قهوه مصرف می کنند 26 درصد کمتر دچار سرطان روده بزرگ می شوند.
  • خداحافظ آلزایمر : داداشا طبع قهوه و کافئین باعث میشه که از بیماری آلزایمر تا حد بالایی جلوگیری کنه . خیـــــــــــــــلی خوبه

طبع قهوه

برای سفارش انواع قهوه با کیفیت به فروشگاه آنلاین espressomaker مراجعه کنید. دانه مرغوب را از سایت های فروشگاهی تهیه کنید. سایت های فروشگاهی با توجه به درخواست زیاد دانه قهوه ، روزانه مراحل رست ، آسیاب و بسته بندی را انجام می دهند. برای ثبت سفارش خرید قهوه آنلاین می توانید از صفحه اصلی سایت اسپرسو میکر دیدن فرمایید.


طبع قهوه ترک

طبع قهوه در انواع مختلف آن تغییر آنچنانی ندارد و قهوه در انواع آن سرد و خشکه . اما پروسه دم آوری قهوه ترک در نقش طبع قهوه ترک در بدن ، متفاوته . یعنی چی ؟

انواع قهوه موقع سرو ، چه دمی چه بر پایه اسپرسو ، تنها چیزی که در فنجان باقی مانده و آماده سرو است ؛ عصاره قهوه بدون وجود دانه های ریز قهوه است اما در قهوه ترک تفاوتی در سرو قهوه دیده می شود . برای دم آوری قهوه ترک شما باید اندازه آسیاب را در پایین درجه در نظر بگیرید و قهوه آسیاب شده به شکل پودر آماده برای دم آوری قهوه ترک است . تنها قهوه ای که شما آن را با دانه های آسیاب شده قهوه میل می کنید ، قهوه ترک است و این خود به نوعی می تواند نقش طبع قهوه را در بدن ، بیشتر کند چرا که شما همراه با عصاره قهوه ، دانه های آسیاب شده قهوه را میل می کنید .

خلاصه : طبع قهوه ترک سرد است . به دلیل نوع سرو قهوه ترک و میل کردن دانه های ریز آسیاب شده در قهوه ترک ، طبع قهوه ترک میتواند اثر بیشتری به نسبت باقی قهوه ها داشته باشد .

طبع قهوه ترک

قهوه ترک ( Turkish coffee )


طبع قهوه سبز خواص درمانی فوق العاده

قهوه سبز ( Green bean ) به اصطلاح قهوه خام است که با پروسه ی خاصی از میوه و گیلاس خود ( cascara ) جدا می شود . قهوه سبز طبعی سرد دارد به طور کلی و دانه قهوه سبز بعد از برشته کاری ، تمام خصوصیات خود را حفظ می کند . قهوه خام ، برای سرو بسیار حاوی خواص درمانی بالاست . پیشنهاد میشه برای درمان بیماری بیشتر راجع بهش اطلاعات کسب کنید .

خواص قهوه سبز

قهوه سبز ( green bean )

طبع قهوه سبز

میوه قهوه / کاسکارا  ( cascara )

آرد قهوه Coffee flour ) یکی از محصولات میوه قهوه است . بعد از جداسازی قهوه از میوه یا گیلاس خود ، میوه رو زیر نور خورشید خشک می کنند و اون رو  به شکل پودر تبدیل می کنند . که این محصول در برخی نوشیدنی ها استفاده و ترکیب میشه و خب خواص درمانی بسیاری داره . اما هیچ عطر و طعمی از قهوه با خودش به یدک نمی کشه .

آرد قهوه

  • به دلیل محدودیت واردات قهوه های برشته شده ، حالا تهیه قهوه سبز نسبت به قبل خیلی راحت تر شده و شما می تونید به آسونی قهوه سبز خودتون رو  از فروشگاه آنلاین و بزرگ اسپرسو میکر تهیه کنید .

طبع نسکافه گلد و کلاسیک

نسکافه ( nescafe ) یکی از زیر شاخه های بزرگ برند نستله ( nestle ) می باشد که نسکافه ، بخش تولید قهوه فوری با انواع مختلف است . به عنوان مثال قهوه فوری گلد و قهوه فوری کلاسیک 2 نوع از انواع نسکافه می باشد.

قهوه فوری نسکافه با انواع مختلفی ساخت و پرداخت می شود که محبوبیت زیادی بین اقشار مردم دارد . طبع نسکافه مانند بقیه قهوه ها سرد است. باید بدانید که تمام قهوه فوری ها ، از دانه روبوستا تشکیل شده که از کافئین بیشتری برخوردار است. طبع نسکافه مانند طبع قهوه ترک میتواند نقش مستقیم در مزاج داشته باشد.

دلیل آن میل کردن دانه های آسیاب شده و ترکیب شده با آب است. شما هنگام سرو نسکافه یا قهوه فوری باید آن را با آب ترکیب کنید. با این کار دانه های آسیاب شده قهوه نسکافه همراه عصاره در فنجان شما قرار می گیرد که همین می تواند نقش طبع نسکافه را در بدن بیشتر کند

خلاصه : طبع نسکافه همانند طبع قهوه ترک ، سرد است. به دلیل وجود پودر قهوه در نسکافه ، طبع نسکافه می تواند تاثیر مستقیم و بیشتری داشته باشد.

طبع نسکافه

نسکافه ( Nescafe )

طبع نسکافه در طب سنتی

طبع نسکافه در طب سنتی کاملا سرد و خشک می باشد. ناگفته نماند ترکیبات دانه های قهوه بعد از برداشت محصول کاملا گرم می باشد. بعد از رست و آسیاب طبع آن تغییر کرده و طبع سرد به خود می گیرد.


طبع قهوه اسپرسو

طبع دانه های اسپرسو بعد از دم آوری طبعی سرد به خود می گریند و استفاده بیش از حد این نوشیدنی می تواند در بدن شما قالبا سودا ایجاد شود. بنابراین می توانید به اندازه از این نوشیدنی پرخاصیت استفاده کنید.

 


مقایسه بین طبع قهوه خام و طبع قهوه برشته شده

همانطور که می دانید قهوه از بسیاری از خواص درمانی و مضرات پیروی می کند. در بسیاری از موارد و انواع آن ها این ویژگی ها متفاوت و متغیر است. دانه های قهوه در ابتدا درون میوه خود رشد می کنند که آن با نام کاسکارا معروف شده است . (cascara میوه قهوه است که به شکل گیلاس دیده می شود و خب این مغز این میوه است که ما آن را دانه قهوه نام گذاری کرده ایم). دانه های قهوه با شرایط آب و هوایی متفاوت در بسیاری از مناطق دنیا ، رشد و کشت می شوند.

اگر بخواهیم از لحاظ آب و هوایی در نظر بگیریم درخت قهوه در آب و هوای گرم و مرطوب رشد می کند . البته اغلب به این شکل است و در بسیاری از مناطق هم با آب و هوا سازگاری نشان داده است. گرمای مستقیم خورشید و شرایط نگهداری و تمام این عوامل دست به دست هم داده است تا این میوه جذاب معروف تمام ویژگی های درمانی خود را حفظ کند . در ابتدا برای جداسازی دانه قهوه از میوه قهوه روش های متفاوتی استفاده می شود . که البته عمده این روش ها باید به دست مزرعه داران و افراد واجد شرایط صورت بپذیرد .

در ابتدا پوسته و میوه قهوه که کاسکارا نام دارد با طبعی گرم رخ نمایی می کند . و تمام عوامل آب و هوایی در این پروسه تاثیر گذار است . قهوه خام طبعی نیمه گرم داشته و خب تا قسمتی کم رنگ تر از پوسته و میوه دیده می شود .اما قهوه خام بعد از مدتی برای برشته کاری و رست شدن ( roast عمل برشته کاری ) به کارگاه برشته کاری منتقل می شوند .

در آنجا طبق ضوابط مشخص آن ها را با مدت زمان و گرما و ترکیبات مختلف برشته می کنند و بسیاری از خواص قهوه در آنجا آزاد سازی می شود اما امروزه روش های مختلفی برای جلوگیری از این مورد دیده می شود .

طبع قهوه در کارگاه برشته کاری ممکن است تغییر کند و به دلیل روند شیمیایی ، گرمای خود را از بین می برد و آن تغریبا رو به طبعی سرد می شود . اما باید بدانید که تغییرات زیادی بین طبع قهوه خام و طبع قهوه برشته شده دیده نمی شود و این تنها با اقلام آزمایشگاهی قابل بررسی و تحلیل می باشد . اما پیشنهاد می شود که قهوه برای افرادی که سرد مزاج هستند ، به همراه مکمل یا همان مصلح استفاده شود . چرا که این اقدام باعث توازن و تعادل در عمل گوارش می شود .

طبق قهوه خام


ترکیبات قهوه آسیاب شده 

سرانجام ، ترکیبات عطر و طعم فرار و غیر فرار از قهوه آسیاب شده استخراج می شوند و در نوشیدنی نهایی قهوه پخش می شوند . در این فرآیند ، کاهش اندازه دانه های بو داده با خرد کردن ، پیش شرط استخراج و کنترل پراکندگی ترکیبات شیمیایی در نوشیدنی قهوه است.

آسیاب کردن فرآیند تجزیه قهوه بو داده به ذرات یا قطعات کوچکتر است. تشکیل ذرات کوچک ، با سطح ذرات بزرگ ، برای آزادسازی سریع دی اکسید کربن ، کاهش فاصله انتشار مواد محلول در هنگام استخراج و بهبود انتقال مواد کلوئیدی به فاز مایع ضروری است.

 

طبع قهوه سرد و گرم

از آنجا که مواد شیمیایی با خواص ارگانولپتیک یک نوشیدنی قهوه مرتبط هستند ، مطالعات اخیر بر ارزیابی اثرات بسیاری از متغیرها در کل زنجیره تولید متمرکز شده است.

در ادبیات ، بیشترین روشهای استخراج گرم مورد مطالعه ، روشهای قهوه اسپرسو و فیلتر است. مطالعات برای ارزیابی اثر ترکیب محصول (به عنوان مثال ، نوع گیاه لوبیا ، فرآیند های پس از برداشت ، و درجه تفت دادن) و متغیرهای فرآیند تخمیر (زمان استخراج ، سرعت جریان ، دما ، توزیع اندازه ذرات و فشار آب) بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و پروفیل های حسی انجام شد.

انواع روش های دم آوری ( طبع قهوه )

چندین روش دم آوری طبع قهوه پدید آمده است و بیشتر آنها از آب با دمای بالا (نزدیک به نقطه جوش) و زمان کوتاه بیش از 5 دقیقه استفاده می کنند.با این حال ، در سال های اخیر ، یک روش جدید در بازار محبوبیت یافته است – روش استخراج سرد. دم آوری سرد در دمای اتاق (20 تا 25 درجه سانتیگراد یا سردتر) برای مدت طولانی تری نسبت به روش های دم آوری گرم داغ انجام می شود ، دوره های پخت معمول از 8 تا 24 ساعت متغیر است. قهوه سرد را می توان با تقطیر تهیه کرد.

طبع قهوه سرد است یا گرم ، طبع قهوه سبز

غوطه وری مستقیم یا غیرمستقیم

دمای پایین و مدت تماس طولانی ترین نوشیدنی قهوه را با ویژگی های مختلف فیزیکی ، شیمیایی و حسی تولید می کند. این پارامترها بر سرعت استخراج و روش ترکیبات شیمیایی موجود در قهوه بو داده تأثیر می گذارند. ترکیبات شیمیایی موجود در قهوه خصوصیات شیمیایی مختلفی را نشان می دهد (مانند قطبیت و حلالیت). بنابراین ، آنها سینتیک استخراج متفاوتی دارند.

به طور کلی ، درجه حرارت بالاتر باعث افزایش حلالیت می شود و بر فشار بخار اشباع شده ترکیبات معطر تأثیر می گذارد. دمای بالاتر منجر به تبخیر بیشتر ترکیبات آلی فرار (VOC) و در نتیجه آزاد سازی بالاتر این ترکیبات می شود.در استخراج سرما در دمای اتاق ، فولر و Rao17 خاطرنشان کردند که غلظت های 3-کلروژنیک اسید (3-CGA) و کافئین در 180 دقیقه اول قبل از کاهش سرعت و رسیدن به تعادل در حدود 400 دقیقه برای درجات مختلف پخت و آسیاب 17 به سرعت افزایش می یابد. ( طبع قهوه )

کدام قهوه طبع گرم دارد

معمولا نوشیدنی های مانند کاپوچینو ، لاته ، لانگو و … همگی از دانه های قهوه تشکیل شده اند. دانه های سبز قهوه طبعی گرم داشته و بعد از رست و دم آوری طبع آن تغییر کرده و طبع سرد به خود می گیرد.

آسیاب های مختلف قهوه و تاثیر آن بر طبع قهوه

آسیاب قهوه شامل پودر کردن دانه های برشته شده است. می تواند به صورت : ریز، متوسط، درشت باشد. آسیاب های مختلف قهوه بر مقاومت در برابر آب و در نتیجه سرعت زمان استخراج نوشیدنی تأثیر می گذارد. هر نوع قهوه به آسیاب متفاوتی از دانه ها نیاز دارد تا قوام مناسب برای تهیه نوع قهوه ای که می خواهیم بچشیم به دست آید.

برای قهوه سازهایی با سیستم فیلتر مانند قهوه آمریکایی یا قهوه جوشیده که آب را در خود نگه می دارند، آسیاب درشت مناسب برای زمان های طولانی دم کردن لازم است. آسیاب ریز ​​برای تهیه با قهوه ساز ، آسیاب متوسط ​​برای موکای خانگی و فرنچ پرس.

از طرف دیگر، اسپرسوی ایتالیایی برای سرعت بخشیدن به زمان استخراج که باید در چند ثانیه انجام شود، به اندازه دانه بسیار ریز نیاز دارد. آسیاب کردن و زمان بر عملکرد یک اسپرسوی عالی که تمام خواص ارگانولپتیک را حفظ می کند تأثیر می گذارد. آسیاب های مختلف قهوه می تواند اسپرسو را تغییر دهد. در یک آسیاب خیلی بزرگ، آب خیلی سریع می گذرد و قهوه کم عصاره می شود، با کرمی ملایم و طعمی کم رنگ.

با بررسی دقیق تر، این مرحله برای یک قهوه خوب نیز ضروری است. در بار، مانند خانه، توصیه این است که یک آسیاب قهوه با کیفیت داشته باشید که بتوان آن را تنظیم کرد تا دانه ها را به اندازه مناسب برای هر نیاز و سلیقه آسیاب کند.

9 thoughts on “طبع قهوه چیست + خواص درمانی + تاثیر در طب سنتی + طبع نسکافه گلد و کلاسیک ( راهنمای جامع )

  1. javad says:

    سلام وقت بخیر
    تو یه مطلب داشتم میخوندم نوشته بود طبع قهوه گرمه. تعجب کردم مگه میشه گرم باشه
    تا جایی که من اطلاع دارم طبع قهوه سرده
    درسته یا من اشتباه کردم؟

    • coffe says:

      سلام بله دانه سبز قهوه کاملا گرم و خشکه ولی بعد از رست کمی طبعش سرد میشه و حتما باید از مصلح استفاده کنیم.

      • روح الله says:

        نخیر اشتباهه مصلح ربطی به طبع نداره و در ایران بدلیل کارگاه های رست فراوان که هست طبع قهوه هرگز سرد نمیشه چون شش ماه تا یکسال زمان لازمه

  2. روح الله says:

    فقط خواستم عرض کنم وقتی سواد یه موضوعی رو ندارید لطفا ساکت بشید …ابن سینا بیشتر میفهمه یا شما وقتی ابن سینا میگه قهوه گرم و خشکه….چرا هر بیسوادی در مورد قهوه نظر میده؟؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *