قهوه ترک از دانه های عربیکا گرفته شده و از آسیاب بسیار ریز تشکیل شده است و به دلیل طعم قوی و روش های ویژه تهیه و سرویس دهی در سراسر جهان مشهور شده است. اما در داستان قهوه ترک جدای از طعم خوشمزه آن چیزهای زیادی وجود دارد ، بنابراین بیایید نگاهی به همه واقعیت ها بیندازیم.
فهرست مطالب
قهوه ترک چیست ؟
قهوه ترک چیست؟ شاید سؤال خیلی از دوستداران قهوه باشد. پس میتوان این چنین پاسخ داد که:
قهوه ترک که به عنوان یک نوشیدنی شناخته می شود، علاوه بر نوشیدنی، بخشی از فرهنگ ترکیه است، جای تعجب نیست که یونسکو قهوه ترک را در فهرست دارایی های ناملموس که متعلق به میراث کل بشریت است به ثبت رسانده است و او را به دلیل کیفیت ذاتی در سراسر جهان می شناسد.
تاریخچه قهوه ترک
قهوه برای اولین بار در سال 1555 توسط دو تاجر سوری به استانبول آورده شد و در اواسط قرن هفدهم ، این ماده به بخشی اساسی از مراسم مجلل دربار عثمانی تبدیل شد.
قهوه به طور تشریفاتی توسط سازندگان قهوه برای سلطان پذیرایی می شد و این رسم قهوه نیز تا حدی در آداب و رسوم ازدواج نقش داشت که زنان حرمسرا آموزش های گسترده ای در زمینه تهیه نوشیدنی بی نقص می دیدند. به همین ترتیب ، شوهران احتمالی زن را با توجه به مهارت های قهوه ساز ترکی قضاوت می کنند.
حتی امروز که خانواده همسر آینده از پدر و مادر دختر خواستگاری می کنند ، قهوه ترک توسط عروس سرو می شود.
کافه های معروف
نزدیک به پنج قرن پیش کافه ها اولین بار در منطقه Tahtakale در Eminönü افتتاح شدند و قهوه خانه ها منبع اصلی زندگی اجتماعی مردان شدند. این مکان همچنین مکان اصلی برای انتشار فرهنگ شفاهی امپراتوری عثمانی و مکانهایی بود که ادبیات عامیانه در آن به نمایش گذاشته می شود (مانند نمایش های سایه کاراکوز و هاچیوات).
امروزه قهوه خانه ها هنوز محلی هستند که مردان برای معاشرت ، گفتگو در مورد سیاست و بازی تخته نرد روی فنجان های چای و قهوه دور هم جمع می شوند.
طرز تهیه قهوه ترک
طرز تهیه قهوه ترک در یک ظرف مخصوص کوچک با دسته ای بلند که به طور سنتی از مس ساخته می شود ، تهیه می شود. برای تهیه یک فنجان قهوه ترک ، یک فنجان آب (به اندازه یک فنجان قهوه) را با دو قاشق چای خوری قهوه مخلوط کنید.
از آنجایی که بعد از پختن قهوه ، شکر هرگز اضافه نمی شود ، باید شکر را به کنجد اضافه کنید (دو حبه قند برای شیرینی زیاد ، یکی برای شیرینی متوسط و هیچ کس تلخ را دوست ندارد).
بعد از جوش آمدن قهوه ، بگذارید کف آن بلند شود و قبل از اینکه ریخته شود ، آن را از روی حرارت بردارید ، این اطمینان می دهد که قهوه شما کف زیادی دارد. به طور سنتی ، قهوه ترک بدون کف به سادگی قابل قبول نیست. پذیرایی قهوه با یک فنجان آب (و یک چیز شیرین ، ترجیحاً غذای ترکی) نیز بخشی از این مراسم است.
براي خرید قهوه ترك با كيفيت و مرغوب به فروشگاه اسپرسو میکر مراجعه كنيد.
تهیه ویژه قهوه ترک ، تکنیک های دم آوری و فرهنگ غنی اجتماعی باعث شده است که این لیف در سال 2013 در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو قرار گیرد.
این سنت خود نیز به عنوان نمادی از مهمان نوازی و دوستی شناخته شده است ، محلی ها در کافه ها گرد هم می آیند و در مورد قهوه صحبت می کنند ، یا به عنوان حرکتی خوشامد گویی قهوه را به بازدید کنندگان ارائه می دهند. اهمیت نوشیدنی در موقعیت های اجتماعی نیز با قهوه ای که در تعطیلات و مراسم نامزدی سرو می شد ، عامل مهمی در نوشتن او بود.
خرید یا نوشیدن قهـوه ترک
معروف ترین تأمین کننده قهوه ترک در ترکیه Kurukahveci Mehmet Efendi است که محصولات آن را می توان در هر سوپرمارکت یا فروشگاه گل سرسبد در Eminönü یافت که قهوه به صورت روزانه تازه خرد می شود. نوری توپلار (همچنین در Eminönü و از سال 1890 افتتاح شده است) یکی دیگر از گزینه های عالی و توصیه های اندکی است.
اگر کسی را برای تهیه و سرو قهوه ترجیح می دهید ، برای تهیه قهوه ترک عالی و عالی که به طور سنتی تهیه شده است ، در گرند بازار به منداباتماز در Taksim یا Ethem Tezçakar (که فقط از قهوه Nuri Toplar استفاده می کند) مراجعه کنید.
قهوه و ثروت ترکی آشکار شد
خواندن فال در یک فنجان قهوه ترک یک روش بسیار معروف در ترکیه است ، جایی که اشکال باقی مانده از قهوه بیانگر گذشته و آینده فرد نوشیدنی است.
بعد از اتمام نوشیدن قهوه خواهید فهمید ، زیرا یک لایه ضخیم از قهوه آسیاب شده در پایین آن ظاهر می شود.
وقتی این اتفاق افتاد ، لیوان را با نعلبکی ببندید ، آرزو کنید و آن را برگردانید.
پس از خنک شدن فنجان ، اشکالی که در کنار لیوان به جا می گذارد ، معمولاً روی Falcı (فالگیر) خوانده می شود و بسیاری از آنها را می توان در سراسر شهر یافت (بعضی از آنها از دیگران بهتر هستند).
قهوه ترکی به نام میررا
نوع خاصی از قهوه ترکی به نام “میررا” که در استان های جنوب شرقی ترکیه ، وجود دارد.
این نسخه شامل بو دادن دوبار دانه های قهوه با کیفیت عربیکا است.
بو دادن دوبار به نوشیدنی طعم تلختر و رنگ تیرهتر می دهد. در واقع نام میررا از کلمه عربی “میر” گرفته شده است که در واقع به معنای “تلخ” است.
همچنین در این مورد، مانند قهوه سنتی ترک، این مخلوط برای مدت طولانی در سرو می جوشد تا آب تقریباً به طور کامل تبخیر شود.
«میررا» در فنجانهای کوچکی به نام «فیلژان» سرو میشود که از برنج یا بسته به مورد از شیشههای سرامیکی یا رنگی ساخته میشود.
“میررا” را طبق آیینی می نوشند که عبارت است از تکان دادن فنجان برای بیشتر و نگه داشتن انگشتان روی آن برای بستن آن اگر به اندازه کافی نوشیده شده باشد.
همچنین مهم است که با مسن ترین مهمان در اتاق شروع کنید. در غیر این صورت این بی احترامی محسوب می شود.
از آنجایی که قهوه ترک بسیار متراکم تر از قهوه فیلتر شده است، مرسوم است که بیش از یک فنجان ننوشید.
برای لذت بردن از عطر و طعم آن، قهوه ترک را می توان همیشه با یک لیوان آب تازه سرو کرد.
همیشه به یاد داشته باشید که به قول معروف ترکی ” یک قهوه ترکی خوب چهل سال به یادگار می ماند “.
چرا قهوه ترک اینقدر محبوب است؟
دلایل زیادی وجود دارد که چرا قهوه ترک برای قرن ها بسیار محبوب بوده است. اولین مورد البته طعم بی نظیر آن است. قهوه ترک که با قوام غلیظ تری نسبت به انواع دیگر قهوه طبخ می شود، با
بو و طعم بی نظیری که در کام به جا می گذارد، افراد را مجذوب خود می کند.
معنای معنوی که از زمان عثمانی به قهوه ترک نسبت داده می شود دلیل دیگری برای حفظ محبوبیت قهوه است. قهوه ترک به طور سنتی نماد افراد خاص و لحظات خاص است. نوشیدن قهوه ترک
یک سنت با ارزش اخلاقی بالاست، درست مانند پوشیدن جدیدترین لباس ها در تعطیلات.
به همین دلیل بسیاری از افراد ترجیح می دهند لحظات مهم خود را با افراد خاص با قهوه تاج گذاری کنند. اینگونه است که عبارت “یک فنجان قهوه 40 سال حافظه دارد” به وجود می آید.
ظاهر زیبا و متمایز فنجان های قهوه ترک از جمله عواملی است که این نوشیدنی را ضروری می کند.
قهوه ترک نیز در صورت مصرف صحیح و زیر نظر پزشک می تواند تاثیرات مثبتی بر هضم، فشار خون، کلسترول و قند خون داشته باشد.
سهم قهوه در سلامتی نیز باعث می شود که بسیاری از مردم آن را ترجیح دهند.
نکاتی برای درست کردن قهوه ترک
چیزی که قهوه ترک را متمایز می کند، روش پخت آن است. پختن خوب قهوه حتی امروزه نیز به عنوان منبعی برای افتخار دیده می شود.
در سنت آناتولی، زمانی که از دختر درخواست می شود، با توجه به کیفیت پخت قهوه مشخص می شود که عروس آینده چقدر ماهر است.
پس برای تهیه یک قهوه ترک خوب به چه نکاتی باید توجه کرد؟ بیایید مختصر صحبت کنیم.
مواد قهوه جوشی که قهوه ترک را در آن می پزید به طور مستقیم بر طعم نوشیدنی تأثیر می گذارد.
- برای خوشمزه ترین قهوه باید طرز تهیه قهوه با انواع قهوه جوش به راحتی در منزل را انتخاب کنید.
- استفاده از حداقل 6 گرم قهوه برای هر نفر هنگام تهیه قهوه توصیه می شود. استفاده از پودر کمتر قوام قهوه را کاهش می دهد، در حالی که پودر بیشتر باعث افزایش تراکم تفاله ها می شود.
- آتشی که در فرآیند پخت و پز استفاده خواهید کرد نیز طعم قهوه را افزایش می دهد. برای طعم خوب، باید سعی کنید قهوه خود را روی اخگر بپزید.
- برای اینکه قهوه کفدار و خوشمزه شود، باید در طول پخت به طور مداوم هم زده شود و درست قبل از سرریز شدن آن از روی اجاق خارج شود.
- اگر می خواهید طعم متفاوتی به قهوه خود بدهید، می توانید قبل از پختن، طعم های مختلفی مانند صمغ ماستیک اضافه کنید.