فهرست مطالب
کاپینگ قهوه چیست؟
کاپینگ قهوه روشی برای ارزیابی خصوصیات مختلف یکدانه قهوه خاص (اسپشیالیتی) است. کاپینگ قهوه به ما امکان مقایسه و مقایسه قهوه با یکدیگر را می دهد و به ما امکان می دهد هر قهوه را بهتر درک کنیم.
مهم است که هر بار از یک روش استفاده کنید ، زیرا این می تواند بر نتایج تأثیر بگذارد ، بنابراین اگر از محصول به عنوان ابزار مقایسه / ارزیابی استفاده می شود ؛ یکنواختی ، کلیدی است.
چشیدن کاپینگ قهوه
ما قهوه را آماده می کنیم تا سلیقه اصلی آنها را درک کنیم. این می تواند به ما کمک کند تا درک کنیم که در آن قهوه های مختلف نه تنها برای این روش آمادهسازی ، بلکه برای همه روش های دیگر به مخلوط ، تقسیم می شوند. همچنین باعث می شود که قهوه را در شکل اصلی آن ببینیم و از برخی نکات دقیق آن قدردانی کنیم. همانطور که قبلاً گفتیم ، این (کاپینگ قهوه) یک ابزار خارق العاده برای ارزیابی چیزی است که از مزرعه ای به مزرعه دیگر ، منطقه ای به منطقه دیگر ، کشوری به کشور دیگر و فرهنگ ، محصول تغییر می کند.
بو کردن در کاپینگ قهوه
در کاپینگ قهوه هنگام بو کردن قهوه ، همیشه یادداشت برداری کنید ایده خوبی است.سوالاتی که بعد از بو کردن قهوه به ذهنتان میرسد.
آیا بوی تازه می دهد؟ آیا بوی کهنه می دهد؟ بیش از حد بو داده؟ زیر بو داده؟
مثال
شیرین / Sweet کربونی / Carbony
تند / Spicy کهنه / Stale
کبابی / Roasty تازه / Fresh
آجیلی / Nutty مالت / Malty
برای خرید بهترین و مرغوب ترین قهوه های تجاری یا اسپشیالیتی میتوانید به فروشگاه آنلاین espresso maker مراجعه کنید. با راهنمای خرید قهوه می توانید بهترین قهوه را متناسب با ذائقه خود انتخاب کنید.
عطر زمینه مرطوب در کاپینگ قهوه
در کاپینگ قهوه عطر (aroma) چیست؟ مخلوط آب با قهوه و اکسیژن بوی شدیدتری نسبت به زمین و قهوه خشک تولید می کند. مثال:
صاف / Smooth
تازه / Fresh
زنده / Lively
خامه ای / Creamy
تیز / Sharp
اسیدیته / نشاط (Acidity / Liveliness)
اسیدیته در یک قهوه می تواند یک ویژگی خوشایند باشد، یا یک ویژگی ناخوشایند است. به یک شکل می تواند سرزندگی و طراوت به عطر و طعم بدهد. در شکل دیگری، می تواند به صورت ترشی ظاهر شود. قهوه بدون اسیدیته بی روح است. قهوه با اسیدیته بیش از حد یا غلط ممکن است ناخوشایند، حتی ترش باشد. اگر اسیدیته ناخوشایند، دلپذیر، تازه، ترش یا هر چیز دیگری است، یادداشت کنید. (کاپینگ قهوه)
مثال:
خوشحال Nippy نرم Soft تارت Tart خفیف Mild صاف Smooth
خنثی Neutral برافروخته Tangy خشن Rough ظریف Delicate شراب Winey
بادی (Body) در کاپینگ قهوه
بادی توصیف پربودن و غنی بودن احساس قهوه در دهان شما است.
مثال:
پرشده Full ثروتمند Rich چربی Fat لاغر Thin
طعم/ عمق (Flavour / Depth) در کاپینگ قهوه
چه چیزی وجود دارد؟ در کاپینگ قهوه این قسمت جالب است. شکلات وجود دارد؟ میوه؟
مثال:
میوه ای Fruity شراب Winey کره Buttery کارامل Caramel شکلات Chocolate توت سیاه Blackcurrant
چوبی Woody علفی Grassy عسلی Honey شیرین بیان Licorice مالت Malty آجیل Nutty
ادویه دار (و چه نوع ادویه ای؟) Spicy
اتمام (finish)
بعد از اتمام کار کاپینگ قهوه چه چیزی در دهان شما می گذارد ؟ finish بخش مهمی ازکاپینگ قهوه است.مثال:
شیرین Sweet ترش Sour تلخ Bitter تیز Sharp صاف Smooth پر شده Full ابریشمی Silky
سوخته Burnt خشک Dry
نظرات
چگونه قهوه را خلاصه می کنید؟ آیا چیزی وجود دارد که بخواهید در مورد آن بگویید و نتوانسته اید در هیچ یک از بخشهای خاص فرم کاپینگ قهوه آن را بیان کنید؟
نتیجه
در پایان ، امیدوارم که این راهنما مفید باشد. من به هیچ وجه متخصص کاپینگ قهوه نیستم اما به کاربرد آن در ارزیابی قهوه های خوب اعتقاد زیادی دارم.این فقط مجموعه ای از دستورالعمل ها است و هیچ قانون سخت و سریعی وجود ندارد همه از مبتدی تا متخصص می توانند از تجربه کاپینگ قهوه چیزهای زیادی کسب کنند.
داستان یک روز کاپینگ قهوه تخصصی
کاپینگ قهوه یک استاندارد صنعتی برای ارزیابی کیفیت قهوه است و یک روش عالی برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قهوه است ، چه شما یک مصرف کننده ، بازرگان یا حتی یک تولید کننده قهوه هستید. برای توضیح کامل این امر پیشنهاد میکنم به تجربه یکی از متخصصین این کار توجه کنید.
: صدای غر زدن آزمایشگاه را پر می کند. مارگا توري ، سرمزه كننده پاوليگ ، يك قاشق قهوه را از يك فنجان برمي دارد ، آن را در قاشق ديگر مي ريزد ، در دهانش شنا مي كند و سپس آن را تف مي كند. طولی نمی کشد که از هر ده لیوان روی میز می گذرد. (کاپینگ قهوه)
تکنیک چشایی که توری استفاده می کند برای یک فنجان قهوه ، کاپینگ نامیده می شود. در اینجا چگونگی چشیدن قهوه توسط تولیدکنندگان و خریداران در سراسر جهان برای بررسی کیفیت دسته ای قهوه ؛ آمده است. هنگام نوشیدن ، قهوه ها از نظر جنبه هایی مانند خلوص ، شیرینی ، اسیدیته ، احساس دهان و طعم و مزه و غلظت ارزیابی می شوند.
چگونه نت های قهوه را میل کنیم (کاپینگ قهوه)
طبق پروتکل تشکیل فنجان ، آب داغ روی دانه های قهوه تازه پخته شده و آسیاب شده مستقیماً در فنجان ریخته می شود و به مدت 3-5 دقیقه باقی می ماند تا خیس بخورد. سپس تزریق مخلوط شده و سر کف خارج می شود.
قبل از اینکه بخواهید از سوختن زبان خودداری کنید و اجازه دهید طعم دهنده ها ظاهر شوند ، باید قهوه خنک شود. از دو قاشق استفاده می شود ، یکی وارد فنجان می شود و دیگری داخل دهان. مارگا توری طعم 200-300 فنجان قهوه را در طول روز کاری می چشد ، بنابراین تف دادن یک امر ضروری است.
کاپینگ قهوه علاوه بر اینکه یک روش کنترل کیفیت است ، راهی عالی برای افزایش دانش شما در مورد قهوه است. چشیدن به شما کمک می کند یاد بگیرید که چگونه تفاوت بین انواع قهوه و کشورهای مبدا را تشخیص دهید. این مقایسه به تشخیص رایحه های قهوه کمک می کند.
مارگا توري مي گويد: “بسياري از مردم تصور مي كنند كه احتمالاً نمي توانند چيزي را بچشند و از اينكه مي فهمند در واقع قهوه هاي مختلف چگونه طعم و مزه را طي مي كنند ، تعجب مي كنند.”
بهتر است ابتدا در کاپینگ قهوه با بررسی تفاوت های ظریف ، با تمرکز بر اینکه طعم قهوه مانند آجیل یا شکلات است یا دارای نشانه هایی از میوه یا توت است ، شروع کنید. وقتی می توانید طعم دهنده ها را تشخیص دهید ، می توانید به این فکر کنید که میوه ها یا انواع توت ها چه هستند.
خاطرات مارگا توری
درست مثل شراب ، با کاپینگ قهوه شما می توانید طعم های بی پایان قهوه را پیدا کنید ، زیرا هر محصول متفاوت است. طعم و مزه مستقیماً تحت تأثیر آب و هوا و ارتفاع قرار می گیرد ، اما مهمترین نقش را خاک و تنوع آن بازی می کنند. کنیای عربیکا ترش و حاوی علائم توت سیاه است که البته بستگی به نحوه رست آن هم دارد ، در حالی که انواع اتیوپی گل و ظریف هستند. پس از چیدن ، طعم قهوه تحت تأثیر فرآوری ، حمل و نقل ، بو دادن ، آسیاب کردن ، تجهیزات دم و آب مورد استفاده ، قرار می گیرد.
توری می گوید: “طعم و مزه در بسیاری از نقاط قبل از قهوه در فنجان ممکن است اشتباه باشد.”
اگرچه می توان چشیدن را برای کاپینگ قهوه امتحان کرد ، اما تبدیل شدن به یک چشنده چیرهدست کاملاً موضوع دیگری است. توری قبلاً به عنوان یک دختر بچه متوجه شده بود که حس چشایی زیادی دارد.
– بقیه از یک غذای ماهی لذت می برند ، اما طعم آن درست مثل گل است. مادرم فکر می کرد من سخت گیر هستم. ”
توری در سال 1985 در پائولیگ کار خود را آغاز کرد. در ابتدا او یک دفتر یادداشت در زمینه کنترل کیفیت بود.
مردهای شایسته قهوه را امتحان کردند و ما دختران نظرات خود را یادداشت کردیم. بعد از جلسه ، قاشق های مخصوص خودمان را برداشتیم و سعی کردیم همان طعم ها را در قهوه ها پیدا کنیم. ”
کاپینگ قهوه
کاپینگ قهوه چگونه بود ؟ توري قبل از اينكه امر کاپینگ قهوه را ياد بگيرد ، به مدت 19 سال كارآموز شركت طعم دهنده قبلي ، لاسه تاكمن بود. ارتقا و پیشرفت نقش چشنده اصلی ، نیاز به علاقه زیاد به قهوه و همچنین صبر و حوصله و مهارت شنیدن خوب دارد. طعم دهنده باید یک بانک ذائقه ذهنی ایجاد کند تا از آن طریق در صورت لزوم به دنبال اطلاعات باشد.
شما برای معرفی سلیقه ها در پرونده هوشمند خود از تصاویر ذهنی استفاده می کنید. به عنوان مثال ، اگر نتوانید شکل ظاهری آن را تشخیص دهید ، تشخیص طعم ناخوشایند به نام ریو غیرممکن است. یادگیری آن برای من آسان بود زیرا بوی کمد مدرسه با مواد شیمیایی را به یاد من می آورد.