قهوه ترک چیست ؟ 5 دلیل برای امتحان قهوه ترک – اسپرسو میکر

قهوه ترک چیست ، قهوه فرانسه چیست

قهوه ترک چیست؟

ما امروز قصد داریم بدانیم قهوه ترک چیست؟ قهوه یکی از نوشیدنی های محبوب در جهان این روزهای ما است  که بیشتر ما انسان ها  از نوشیدن قهوه به شدت لذت میبریم و به دلیل تنوع زیاد قهوه و طریقه سرو گوناگون آن در سر تا سر جهان محبوبیت خود را صد چندان کرده است. یکی از محبوب ترین آن قهوه ترک است که به دلیل نزدیک بودن به ذائقه ما ایرانی ها محبوبیت بیشتری دارد. در این مقاله خواهیم آموخت قهوه ترک چیست و طرز تهیه قهوه ترک چگونه است.

نوشیدنی قهوه ترک هنگام سرو بسیار شکل و ظاهر جذابی دارد و دارای کافئین مناسبی در دوز های متفاوت هم است و بافت غلیظ آن باعث متمایز شدن آن از دیگر نوشیدنی های قهوه میشود.

بسیاری از افراد برای بیدار شدن از خواب صبح یا افزایش انرژی خود در طول روز به قهوه اعتماد می کنند. برای کسانی که نوشیدنی غنی را دوست دارند ، قهوه ترک ممکن است یک انتخاب خوب باشد.

دلیل آن این است که با استفاده از یک روش منحصر به فرد تهیه شده است که عطر و طعم شدیدی تولید می کند. این مقاله نگاهی دقیق به قهوه ترک چیست و چه فوایدی برای  سلامتی دارد.

خواص قهوه ترک چیست ، طرز تهیه قهوه ترک با شیر

قهوه ترک

قهوه ترک چیست؟ یک روش برای تهیه قهوه است که از کشورهای خاورمیانه و اروپا از جمله ترکیه ، ایران و یونان برگرفته است. این ماده با ترکیب دانه های قهوه آسیاب شده به صورت پودر با آب (و غالباً شکر) و آوردن مایع به یک فوم کف و کف ، درست زیر نقطه جوش درست می شود. قهوه ترک به طور سنتی در ظرفی به نام جزوه (czve) تهیه می شود – اگرچه هر کاسه کوچک این کار را انجام می دهد.

بعد از رسیدن به مرحله مورد نظر ، دم آوری – از جمله قهوه آسیاب شده – در فنجان ها توزیع می شود. پودر  قهوه در ته فنجان  رفته و مایع باقیمانده از آن مصرف می شود. بدون فیلتر گذاشتن قهوه ، غلظت کافئین را در مقایسه با سایر روش های آماده‌سازی افزایش می دهد.

قهوه ترک را می توان بدون شیرین سازی سرو کرد اما معمولاً با مقادیر متوسط ​​قند تهیه می شود. هل یکی دیگر از مواد محبوب قهوه ترک است. خلاصه قهوه ترکی یک روش آماده‌سازی قهوه است که منجر به تبدیل شدن به یک نوشیدنی قهوه بدون کافئین و کافئین دار و دلچسب می شود.

غالباً با شکر شیرین می شود و می توان هل را نیز به آن افزود. مزایای بالقوه از آنجا که قهوه ترک از بسیاری از انواع دیگر قهوه قویتر است ، ممکن است فواید زیادی برای سلامتی فراهم کند. ما در اینجا 5 دلیل اساسی برای امتحان قهوه ترک آورده ایم تا بدانیم قهوه ترک چیست؟

همانظور که می دانید وب سایت اسپرسو میکر در زمینه فروش تجهیزات قهوه فعالیت خود را از سال 1399 شروع کرده و همواره در تلاش است تا خرید آنلاین انواع قهوه را با بهترین تجربه از مشتریان وب سایت داشته باشد. برای این منظور همین حالا شما می توانید خرید قهوه را به صورت آنلان سفارش داده و در مصرف انرژی و آلایندگی جلوگیری کنید.

نحوه درست کردن قهوه ، خواص قهوه ترکّ

5 دلیل اساسی برای امتحان قهوه ترک

بهبودعملکرد ورزشی

1. ممکن است عملکرد ورزشی را بهبود بخشد کافئین یک محرک طبیعی کاملاً تحقیق شده است که می تواند عملکرد ورزشی و ذهنی را تقویت کند. قهوه ترکی یک دوز کافئین بسیار خوب و غلیظ فراهم می کند که به ویژه برای ورزشکاران بسیار خوب و مفید است.

اما با این حال بعضی از ورزشکاران نمیدونن قهوه ترک چیست؟

مطالعه بر روی 20 ورزشکار نشان می دهد  که شرکت کنندگانی که قهوه ترکی کافئین دار مصرف کرده اند ، در مقایسه با کسانی که قهوه ترکی بدون کافئین مصرف کرده اند ، مزایای عملکرد قابل توجهی – از جمله زمان واکنش و سطح انرژی – را تجربه می کنند.

ترکیبات مفید

2.قهوه ترک حاوی ترکیبات مفیدی است  برای اینکه فیلتر نشده است ،به همین دلیل است که قهوه ترک ممکن است حاوی مقادیر بیشتری از ترکیبات مفید موجود در قهوه سنتی باشد. دانه های قهوه حاوی ترکیبات مفیدی از جمله: اسیدهای کلروژنیک هستند که انواع آنتی اکسیدان های حاوی پلی فنول هستند و فواید بسیاری برای سلامتی را فراهم می کنند.

به عنوان مثال ، اسیدهای کلروژنیک برای بهبود التهاب ، قند خون ، سطح کلسترول و فشار خون بالا نشان داده شده است.

آموزش درست کردن قهوه ترک ، درست كردن قهوه با قهوه جوش

یک مطالعه نشان می دهد قهوه تهیه شده با دانه های ریز قهوه حاوی مقادیر بیشتری اسیدهای کلروژنیک نسبت به قهوه تهیه شده از دانه های بزرگتر است. قهوه همچنین حاوی ترکیبات قدرتمند دیگری از جمله diterpenoids است که ممکن است باعث کاهش التهاب ، مبارزه با عفونت و حمایت از سلامت قلب شود.

محافظت از مغز

3. ممکن است در برابر زوال ذهنی محافظت کند نوشیدن قهوه کافئین دار ممکن است از مغز شما در برابر برخی بیماری های عصبی مانند بیماری آلزایمر محافظت کند. به عنوان مثال ، بررسی 11 مطالعه بر روی بیش از 29000 نفر نشان داد که کسانی که قهوه زیادی می نوشند 27٪ کمتر در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر هستند.

مطالعات دیگر نشان داده شده است که نوشیدن قهوه ممکن است خطرات سکته ، بیماری پارکینسون و زوال عقل را نیز کاهش دهد.

محافظت در برابر برخی بیماری ها (قهوه ترک چیست)

4- ممکن است در برابر برخی بیماری ها اثرات محافظتی داشته باشد نوشیدن قهوه ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری ها از جمله دیابت و بیماری های قلبی کمک کند. بررسی 18 مطالعه نشان داد که هر فنجان قهوه که روزانه مصرف می شود با 7٪ کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 همراه است

مطالعه دیگری نشان داده که مصرف منظم سه تا پنج فنجان قهوه در روزمی تواند باعث کاهش 15 درصدی خطر بیماری قلبی باشد که این یک ویژگی خوب است. اینجاست که همه میپرسن قهوه ترک چیست که این همه خاصیت دارد.

حتی مصرف منظمدر نوشیدن  قهوه همچنین با کاهش خطر افسردگی ، سرطان کبد ، سرطان آندومتر و سیروز و…. ارتباط دارد.

طرز تهیه قهوه ترک ، طرز تهیه قهوه با قهوه جوش

فواید افزودن هل در قهوه ترک

5- افزودن هل ممکن است فواید دیگری نیز به همراه داشته باشد قهوه ترک اغلب با استفاده از هل تهیه می شود ، یک ادویه خوشمزه که با بسیاری از مزایای سلامتی مرتبط است. به عنوان مثال ، هل حاوی آنتی اکسیدان های قدرتمندی است که می تواند به کاهش التهاب و در نتیجه کاهش خطر بیماری مزمن کمک کند.

یک مطالعه روی موش ها نشان داد که عصاره هل به طور موثری از ترکیبات التهابی مانند TNF-α (فاکتور نکروز تومور) و IL-6 (اینترلوکین -6) جلوگیری می کند. هل همچنین ممکن است در مبارزه با سرطان در موش ها کمک کند ، و اسانس هل دارای خواص ضد باکتری است.

خلاصه نوشیدن قهوه ترک ممکن است در افزایش سطح انرژی ، کاهش التهاب و کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن مؤثر باشد.

 

قهوه ترک: هر آنچه که باید بدانید [راهنمای نهایی]

یکی از نوشیدنی هایی که مورد علاقه مردم دنیاست قهوه ترک است. همچنین یک فرهنگ ضروری و برای مردم ترکیه ضروری است. و این به این دلیل است که مردم ترکیه قهوه را با گفتگوهای روزمره با دوستان خود به عنوان لذت صبحگاهی و استراحت در طول روز مرتبط می دانند.

تهیه قهوه ترک به دلیل دستگاه های اتوماتیک ساده است. اما وقتی روی دیگ های مسی روی آتش زغال سنگ درست می شود طعم دیگری پیدا می کند. این نوشیدنی به دلیل روش منحصربفرد و طعم قوی از خدمات و آماده سازی در سراسر جهان مشهور شده است.

اما داستان قهوه بسیار بیشتر از طعم بدیع آن است، بنابراین بیایید همه چیزهایی را که باید در مورد قهوه ترک بدانید مرور کنیم. این راهنمای نهایی شماست.

داستان قهوه ترک از کجا شروع شد؟

داستان همه از آنجا شروع شد که دو تاجر سوری برای اولین بار در سال 1555 قهوه را به استانبول آوردند. این قهوه بخشی اساسی از مراسم گسترده دربار عثمانی شد. قهوه‌سازها قهوه سلطان را به درستی سرو می‌کردند و این مراسم در میان مشتریان ازدواجشان اجرا می‌شد.

مراسم ازدواج اینگونه بود: زنان حرمسرا عمداً برای درست کردن نوشیدنی عالی آموزش دیده بودند. سپس شوهران آینده زن را بر اساس مهارت های او در تهیه قهوه ترک قضاوت می کردند.

قهوه ترک

قهوه ترک در قهوه خانه ها

قهوه خانه ها برای اولین بار پنج قرن پیش در محله Tahtakale در Eminönü افتتاح شد. سپس به نقطه مرکزی زندگی اجتماعی مردان ترک تبدیل شد. این قهوه خانه ها همچنین محل اولیه توزیع فرهنگ شفاهی در امپراتوری عثمانی بود.

این مکانی برای کمدین ها، هنرمندان، باردها و دیگر افراد نمایشی بود که برای جمعیت اجرا می کردند. قهوه خانه به محل نمایشگاه ادبیات عامیانه مانند نمایشنامه های سایه کاراکوز و هاچیوات تبدیل شد.

در حال حاضر، قهوه‌خانه‌ها هنوز مکان‌هایی هستند که مردم برای گفت‌وگوی سیاسی، معاشرت و بازی تخته نرد روی فنجان‌های قهوه و چای جمع می‌شوند.

قهوه ترک چه طعمی دارد؟ خوب، قهوه از لحظه ای که آن را آسیاب می کنید شروع به متمایز شدن می کند. قهوه ترک بسیار ریز آسیاب می شود. در مقایسه با انواع قهوه، ریزترین آن است. اندازه ذرات قهوه تقریباً کمتر از یک میلی متر است.

به همین دلیل، سطح ذرات قهوه زیادی وجود دارد. هنگامی که از سیستم فشار بالا یا دمای بالا مانند اسپرسو استفاده می کنید قهوه را تلخ تر می کند. با این حال، تهیه قهوه ترکی به قهوه ریز آسیاب شده بستگی دارد و همچنین به خوبی کار می کند.

اما چیزی که باید در نظر داشته باشید این است که ترکیه دانه های قهوه خود را ندارد. برای تهیه قهوه از دانه های عربی و ریز آسیاب شده استفاده می کنند. اگر به آن نگاه کنید، به جای دم کردن، بیشتر آشپزی است. به نظر نمی رسد مانند دانه های قهوه معمولی باشد، اما بسیار شبیه پودر کاکائو است.

قهوه آسیاب شده با شکر و آب (هر چند اختیاری است) در یک پورت قهوه منحصر به فرد به نام ibrik یا cezve مخلوط می شود. سپس روی کمترین حرارت می جوشانند. به طور سنتی، آن را بر روی ماسه داغ انجام می شود.

وقتی این کار تمام شد، در نهایت قهوه غلیظ و کف آلود با رایحه ای قوی خواهید داشت.

دستور العمل قهوه ترکی برای نوشیدنی خوشمزه

وقتی صحبت از دستور پخت قهوه ترکی به میان می‌آید، بخش مهمی از فرهنگ خاورمیانه است که متفاوت از غذاهای غربی تهیه و سرو می‌شود. اصطلاح “قهوه عربی” معمولاً به یک روش اصلی تهیه قهوه – ترکی، همانطور که در بالا توضیح داده شد، اشاره دارد، اما با تغییرات مختلفی ارائه می شود.

وقتی صحبت از ترکیبات قهوه ترک می شود، قهوه به جای افزودن شیرین کننده، با شکر پخته می شود. علاوه بر این، مردم قهوه را در فنجان‌های کوچک سرو می‌کنند و اجازه داده می‌شود تا چند دقیقه قبل از اتمام کار بماند.

این کار برای اجازه دادن به زمین به ته فنجان و ته نشین شدن انجام می شود. قهوه ترک با شیر چطور؟ خوب، هرگز انجام نشده است. شیر یا خامه هرگز به قهوه اضافه نمی شود، اما می توانید شکر را به دلخواه اضافه کنید.

ما همیشه قهوه ترک را در فنجان های دمیتاس سرو می کنیم و اگر به درستی تکمیل شود، نوشیدنی باید کف داشته باشد. معمولاً با یک لیوان آب به عنوان پاک کننده کام و شیرینی مانند شیرینی ترکی یا شکلات سرو می شود.

در اینجا طرز تهیه قهوه ترکی را آموزش می دهیم.

قهوه ترک

مواد لازم قهوه ترک

  • 1 فنجان آب سرد
  • 1 قاشق غذاخوری قهوه ریز آسیاب شده (پودر باید یکدست باشد)
  • ⅛ قاشق چایخوری هل آسیاب شده
  • 1 قاشق چایخوری شکر (اختیاری)

مراحل تهیه نوشیدنی ترکی

در اینجا نحوه درست کردن نوشیدنی با استفاده از ترکیبات قهوه ترک ذکر شده در بالا آورده شده است.

1. همه مواد خود را در یک مکان تهیه کنید.

2. آب و شکر را در یک ظرف بجوشانید. اگر ایبریک ندارید می توانید از یک قابلمه کوچک استفاده کنید.

3. آن را از روی حرارت بردارید و هل و قهوه را اضافه کنید.

4. دوباره قابلمه را گرم کنید و بگذارید بجوشد. وقتی کف قهوه ظاهر شد حرارت را خاموش کنید.

5. دوباره حرارت را روشن کنید و اجازه دهید قهوه کف کند و دوباره از روی حرارت بردارید.

6. قهوه را در دو فنجان دمیتاس بریزید و بگذارید چند دقیقه بماند. این اجازه می دهد تا زمینه ها به ته نشین شوند.

با شکر، دو قاشق غذاخوری قهوه ریز آسیاب شده را اضافه کنید، هم بزنید و کمی صبر کنید تا مخلوط ور بیاید. سپس کمی صبر می کنند تا پودر بنشیند و قهوه ترک را با شیر سرو می کنند.

تنها قهوه ای که می توانید با شیر بنوشید، قهوه فوری است. اما این واقعا قهوه نیست. بنابراین سرو قهوه ترک با شیر هرگز انجام نمی شود. این یکی از چیزهایی است که قهوه را منحصر به فرد می کند.

قهوه ترک چه طعمی دارد؟

طعم قهوه پررنگ است، اما قهوه استارباکس پررنگ نیست. قهوه تغلیظ شده است، مانند اسپرسو، با طعم تلخ و شیرین جامد. معمولا شکر اضافی اضافه می شود تا نوشیدنی بسیار شیرین شود.

قهوه ترک در مقابل اسپرسو: تفاوت چیست؟

وقتی صحبت از قهوه ترک در مقابل اسپرسو به میان می آید، قهوه را از نظر بافت و طعم قوی تر از قهوه ترک نخواهید یافت. از دیدگاه زیبایی شناختی، اسپرسو نوشیدنی ضعیف تری است. با این حال، معمولاً اسپرسو کافئین بیشتری دارد. اما معمولاً به اندازه سرو قهوه ترک بستگی دارد که حدود شش اونس است.

یک 12 اونس قهوه در مقایسه با یک شات اسپرسو کافئین بیشتری دارد. اما هنوز مقدار زیادی کافئین دارد مگر اینکه قهوه را به 24 اونس افزایش دهید. بنابراین قهوه ترک در مقابل اسپرسو، کدام بهتر است؟ آن به شما بستگی دارد. هر دو جایگاه و نقاط قوت خود را دارند.

قهوه ترک
فواید و خصوصیات قهوه ترک

فواید قهوه ترک چیست؟

قهوه ترک فواید زیادی دارد. قهوه حاوی ترکیبات مفیدی است که به دلیل داشتن کافئین می تواند از مغز شما در برابر بیماری های عصبی خاص محافظت کند.

این قهوه همچنین می تواند از افراد در برابر دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی محافظت کند. نه تنها این، بلکه قهوه می تواند از سرطان کبد نیز جلوگیری کند، خطر افسردگی، سیروز کبدی و غیره را کاهش دهد. فواید متعدد قهوه ترک می تواند تضمین کند که شما همیشه در سلامتی خوب هستید.

قهوه ترک: بد است؟

قهوه ترک به دلیل روش تهیه، غلظت کافئین بیشتری نسبت به قهوه اسپرسو دارد : قهوه ترک دو برابر قهوه ایتالیایی کافئین دارد .

اثرات مثبت و منفی قهوه ترک عمدتاً مربوط به کافئین موجود در آن است. از جمله موارد منفی افزایش فشار خون، بی خوابی ، ترشح معده است. به همین دلیل باید از مصرف آن مخصوصاً با معده خالی در صورت ورم معده یا زخم معده خودداری شود و در صورت فشار خون بالا باید محدود شود .

کافئین همچنین با افزایش متابولیسم پایه همراه است ، اما در دوزهای بالا که به سختی با مقادیری که معمولا از طریق نوشیدنی مصرف می شود، به دست می آید.

کافئین تمایل به افزایش اثرات معمول یک سبک زندگی نادرست دارد، بنابراین باید محدود شود، اما در عین حال با یک سبک زندگی سالم است، و همچنین لازم نیست به طور کامل آن را حذف کنید.

یکی از ویژگی های منفی قهوه ترک این است که اغلب می توان آن را با مقادیر زیادی شکر اضافه کرد ، با تمام اثرات منفی که این ماده مغذی در صورت مصرف زیاد به همراه دارد. برای غلبه بر این مشکل، افزودن شکر به قهوه ترک را می توان با استفاده از ادویه هایی که به طور سنتی بخشی از تهیه آن هستند محدود کرد.
مقدار بیشتر کافئین موجود در این نوع نوشیدنی می تواند منجر به بی خوابی در افراد بسیار حساس شود که اغلب با حالت های اضطراب واقعی همراه است.

در میان جنبه های مثبت، ما تحریک واکنش پذیری در سطح عضله و مغز را داریم که توسط برخی مطالعات در مورد این موضوع نشان داده شده است.

علاوه بر این، قهوه ترک حاوی مقادیر بیشتری آنتی اکسیدان است که به طور طبیعی در دانه های قهوه وجود دارد، اما عصاره کمتری در آماده سازی هایی مانند اسپرسو دارد. در میان این ترکیبات، ما اسیدهای کلروژنیک داریم که با اثرات مفید بر روی سطح التهابی و همچنین در تنظیم فشار خون و سطح کلسترول خون همراه است.

مصرف کافئین همچنین با پیشگیری از بیماری های عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون و به طور کلی با کاهش عملکردهای شناختی همراه است . این اثرات هنوز در دست بررسی هستند و نیاز به تایید علمی بیشتری دارند.

علاوه بر این، قهوه ترک اغلب با ادویه هایی از جمله هل اضافه می شود که اغلب با اثرات مفید مختلفی از جمله اثر آنتی اکسیدانی و ضد التهابی ترکیبات موجود در آن همراه است.

نتیجه

اگر قبلاً قهوه را نچشیده اید، این بهترین زمان برای انجام این کار است. قهوه ترک چه طعمی دارد؟ خوشمزه – لذیذ! بهترین کار این است که با دوستان و خانواده در حین گفتگوی مادام العمر لذت ببرید. با این حال، قبل از نوشیدن قهوه، این نکته را در نظر داشته باشید:

  • قهوه را همیشه با کف سرو کنید.
  • اگر قهوه عربی پیدا نکردید، می توانید دانه های قهوه را از یک روستر قهوه خریداری کنید. می توانید از آنها بخواهید که دانه های قهوه را برای قهوه ترک آسیاب کنند.
  • بعد از ریختن در فنجان ها هم نزنید. در غیر این صورت، کف فرو می ریزد.
  • برای بهترین نتیجه، همیشه با بهترین نتایج شروع کنید.
قهوه ترک
در زمان عثمانی معاوضه کالا به کالا برای خرید قهوه ترک

هدیه عثمانی به جهان: قهوه ترک

تجار ونیزی اولین بار در اوایل قرن هفدهم قهوه را از آناتولی به اروپا آوردند. از اولین سال های قرن هجدهم، نوشیدن قهوه در اروپا رواج یافت. قهوه را در انگلیسی “coffee”، در فرانسوی “cafe”، در آلمانی “kaffe” و در مجارستانی “kave” می نامند.

ماجرای ورود قهوه به اتریش نیز بسیار جالب است. پس از محاصره دوم وین (1683)، ارتش عثمانی عقب نشینی کرد و گونی های قهوه را پشت سر گذاشت. اتریشی ها در ابتدا قهوه داخل گونی را به عنوان خوراک حیوانات اشتباه می گیرند. گئورگ کولشیتزکی که عثمانی‌ها را می‌شناخت، می‌خواست این گونی‌ها را به او بدهند و با سرمایه‌گذاری آن‌ها، کافی شاپ در وین افتتاح کرد. بنابراین، اتریشی ها نیز با قهوه ملاقات می کنند.

در آن روزگاری که لباس های ترکی الگویی برای بانوان اروپایی بود و موسیقی مهتر تقلید می شد، در سال 1669، سازماندهی سفیر عثمانی سلیمان آقا برای دعوت به قهوه از چهره های برجسته پاریس باعث محبوبیت بیشتر قهوه در فرانسه شد. دعوت به صرف قهوه در عمارت سفارت سلیمان آقا که از افراد خوش ذوق و مهربان بود برای بزرگان پاریس امتیاز بزرگی محسوب می شد.

در قرن 18 فرانسه، پادشاه فرانسه پانزدهم. مادام پومپادور که از نزدیکان لویی است، اتاقی را در کاخ لوور به عنوان اتاق ترکی ترتیب می دهد که آن را “À la Turca” یعنی “سبک ترکی یا ترکی” می نامد. مهم ترین ویژگی این اتاق این است که بانوان کاخ مانند زنان ترک لباس می پوشند، به زبان ترکی به عنوان زبان ظرافت صحبت می کنند و قهوه ترکی را به عنوان نوشیدنی می نوشند.

 

قهوه ترک
علاقه مردم ترکیه به قهوه خانه

قهوه ترک در فرهنگ ترکیه

با توجه به اینکه قهوه و قهوه خانه بخشی جدایی ناپذیر از زندگی اجتماعی هستند، فرهنگ قهوه شکل گرفته است که به اندازه هر نوشیدنی دیگری در جهان گسترده است.
از قهوه در منابع اولیه; از آن به عنوان “نوشیدنی سیاه رنگی که ترک ها می نوشند، هرگز غذا را همراهی نمی کنند، با جرعه های سنگین میل می کنند و از مجالس دوستان کم نمی شود” یاد شده است.

سخنان زیادی گفته شد، در مورد قهوه که جایگاه مهمی در ادبیات و فولکلور ترکی دارد، شعرها سروده شد و ترانه های محلی مانند «قهوه از یمن می آید» خوانده شد. همانطور که شاعران قرن شانزدهم قهوه را به عنوان «بایس جمع عریفان» و نوشیدنی ای که «بدن مر را زنده می کند» معرفی می کردند، مورخان عثمانی نیز قهوه خانه ها را «مکما عرفان» توصیف می کردند.

اولین قهوه خانه در استانبول توسط دو سوری به نام های داور و شمس در دوره کانونی افتتاح شد. به لطف قهوه خانه هایی که ابتدا در Tahtakale افتتاح شد و سپس به سرعت در کل شهر گسترش یافت، عموم مردم با قهوه آشنا شدند. قهوه خانه ها به مرور زمان نه تنها محل ملاقات و گفتگوی عموم مردم، بلکه افراد فرهیخته ای چون مدری ها و کادی ها و نیز شاعران و علمای نامی شده است. این مکان‌ها نیز «کیراثانه» (قرائت‌خانه) بودند، زیرا مکان‌هایی برای خواندن کتاب، گفتگوهای شعر و ادبیات و بحث‌های علمی بودند.

هنگام درخواست دختر از زمان عثمانی، عروس خانم قهوه می دهد و منتظر می ماند تا قهوه تمام شود و سینی در دست دارد. به این ترتیب عروس آینده توسط بینندگان بهتر دیده می شود. در برخی مناطق قهوه شور به داماد تعارف می کنند تا صبر او را بیازمایند.

قهوه جایگاه مهمی در فرهنگ ما دارد. اولین وعده غذایی در روز صبحانه (زیر قهوه) نامیده می شود زیرا وعده غذایی است که قبل از قهوه در صبح خورده می شود. در مورد قهوه به زبان ما، «یک فنجان قهوه خاطره چهل ساله دارد»، «نوشیدن قهوه تلخ»، «دل نه قهوه می‌خواهد، نه قهوه‌خانه. اصطلاحات و ضرب المثلی هایی مانند «دل می خواهد گفتگو، قهوه بهانه است» وجود دارد.

“قهوه ترکی” نیز به یکی از فراموش نشدنی های موسیقی کلاسیک تبدیل شده است. جی اس باخ آن قهوه کانتاتا معروف را به این دلیل ساخت که عاشق قهوه بود. پیر لوتی، رمان‌نویس فرانسوی که به خاطر عشق به ترک‌ها شهرت دارد، به دلیل علاقه‌اش به قهوه و استانبول، همیشه از قهوه‌خانه‌ها دیدن کرده است. قهوه خانه ای در ایوپ، محله مورد علاقه او، امروز به نام او نامگذاری شده است. ویکتور هوگو، الکساندر دوما، مولیر، آندره ژید و بالزاک از جمله نام‌های مشهوری هستند که در قرن هفدهم به بعد به قهوه ترک علاقه داشتند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *